Opinió

opinió

Homosexualitat

Hom desconeix el que ha ocorregut en les llargues relacions entre els tres actors del preludi del tràgic assassinat d'un jove en el pis de mossèn Jaume Reixach, a Blanes, amb qui convivia. La justícia ho aclarirà, tot i que, en els crims amb connotacions sexuals, els interessos es barregen amb els sentiments, l'amor i l'odi sovint viatgen junts i les veritats són escadusseres. Aquest cas aixecarà molta polseguera.

Jaume Reixach és persona coneguda, sacerdot, intel·ligent i culte. Cronista de diverses publicacions i diaris, ha donat bones proves d'escriptor. La seva tendència homosexual sorprendrà molts; no pas a tothom, però. Ell ha mantingut una discreta reserva, tot i que no ho ha negat si el requeriment ha estat educat o aclaridor. La seva actitud s'empara en el fet que l'homosexualitat no és vici, degeneració o desequilibri mental, sinó una apetència sexual cerebral, que estimulada per imatges, lectura, veu o contacte, pot generar una excitació. La imaginació és també capaç d'aconseguir-ho. La jerarquia cerebral en el moment d'escollir partner és inqüestionable! L'homosexualitat no s'escolleix: la porten els gens des de la procreació. Als ulls d'una mare, es manifesta ben aviat. En créixer, la maledicència rebaixa implacablement les persones a nivell de terra i els homosexuals han estat motiu de persecució, moltes vegades sense cap sentit.

L'Església, fruit dels vots de solteria i castedat, ha suportat estoicament situacions delicades i greus d'aquesta naturalesa, arreu on existeix culte atès per sacerdots cèlibes. Els arcaics paràmetres d'amidar els problemes dintre de casa, de l'Església, són prou coneguts. Són molts anys, segles, mantenint uns principis superats pels mateixos creients. Molts apunten canvis amb el nou sant pare! Ho té a la llista? El bisbat vol obrir un expedient informatiu, sense manifestar-ne fins ara la finalitat. Pretenen justificar-se d'alguna cosa? Deixin a la justícia que faci la seva, en aquest cas, difícil tasca!

Els dos protegits del sacerdot —els fillols— quina veritat explicaran? Evidentment, un no parlarà. Passi el que passi, però, en Jaume serà culpable als ulls de molts. Si el que ha fet és punible, ha de pagar-ho amb presó. Ara bé, la seva condició d'homosexual per si sola no és condemnable; sols ho són els seus actes directes o instigats. La justícia haurà de filar prim per aclarir fins on han influït les orientacions fetes als dos protegits. El tràgic final ha estat premeditat? O és el resultat d'una criminal espontaneïtat, fruit de l'enveja i la gelosia? És un cas freqüent dintre de la complexa estructura dels fillols i protegits.

Un aclariment. Ara no són mariques i tortilleres: són gais i lesbianes, amb espai al diccionari. Encara que a molts els causin un no sé què, si respecten la llei són ciutadans amb dret a un lloc en la societat, en institucions, en governs... Formen part del tothom!

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia