Opinió

La columna

Pessebre vivent

Com que hi ha bufetades per fer de bou, de mula i de caganer, ho deixo a la consideració dels lectors

Sant Joan Herrera és sant Josep, Empar Moliner fa una Mare de Déu estupenda, amb una túnica blau cel i la mirada lànguida. Quant al Nen Jesús, dubto entre Joan Tardà i Arcadi Oliveres. L'àngel de la cova és Pep Guardiola i el que s'apareix als pastors és Oriol Junqueras, però li disputen el paper Teresa Forcades i Dolors Camats (cadascun dels tres predica una bona nova diferent). Els nois de la CUP fan una anunciata alternativa amb els papers invertits, ells són pastors de base que s'apareixen a l'àngel i li exigeixen responsabilitats.

Ça i lla veiem els pastors Francesc-Marc Álvaro, Matthew Tree, Toni Soler, Patrícia Gabancho, Jordi Basté, Salvador Cardús, Mònica Terribas i Sala Martín. I més figures populars: el pescador (Duran i Lleida), la bugadera (Pilar Rahola), el capellà amb paraigua (mossèn Dalmau), la filosa (Isabel-Clara Simó), el caçador (Pere Navarro, vestit de dimoni dels Pastorets), els bens (Marina Geli, Antoni Castells i Montserrat Tura fent d'ovelles negres), galls i gallines (el Parlament sencer) i els rucs que traginen la llenya (el poble ras). Com que hi ha bufetades per fer de bou, de mula i de caganer, ho deixo a la consideració dels lectors.

L'estrella amb cua que guia els pastors haurien de ser Francesc Macià i Lluís Companys, però, com que les retallades no permeten efectes escènics, ho fan les estel·lars Muriel Casals i Carme Forcadell. Jordi Pujol no hi és perquè això no toca. Joan Carles, Sofia i el príncep Felip són uns Reis que ni vénen ni s'acosten, sinó que cada dia estan més lluny. El diorama de Sant Josep i la Mare de Déu que busquen posada el componen Artur Mas i Mas-Colell, que truquen a La Moncloa, al Congrés i al Consell de Política Fiscal i Financera i només reben cops de porta. La cova és la seu de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca i els ponts del riu són tots de peatge. No hi ha il·luminació perquè la llum és massa cara.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia