Opinió

Sobirania

“Per als trobadors de Madrid, tota la culpa del que
passa és de TV3
i de les escoles”

Ja ho poden veure vostès mateixos. Rajoy i els seus adlàters no volen ni sentir a parlar de fer una consulta perquè diuen que això no ho permet la Constitució; i que ni que ell ho volgués tampoc no es podria fer, perquè la sobirania resideix en el poble espanyol, etcètera, etcètera.

Vaja, o sigui que la sobirania resideix en el poble espanyol? I jo que em creia que no, que qui prenia la decisió de retallar els serveis públics i els drets bàsics, que qui fa que milers i milers de persones ho estiguin passant molt malament eren els mercats. O no? De debò que algú es creu encara que el poble espanyol és sobirà en res?

I això mateix explica per què el govern espanyol no vol ni sentir a parlar de l'exercici del dret fonamental de qualsevol democràcia, que és preguntar al poble què vol fer amb el seu futur. Perquè dir que no és l'única manera d'aparentar que encara governa, que encara pinta quelcom. Que és ben poquet, per cert. A més, per dir que no i per amenaçar tampoc cal fer un gran esforç mental. En canvi, fer alguna oferta atractiva perquè els catalans s'ho repensessin seria una feinada. Treu, home, treu; quina mandra!

Els trobadors de Madrid tenen la seva pròpia tesi. Com que són incapaços d'entendre que un moviment polític es pugui articular des de sota, busquen la solució facileta i tronada. No, la culpa la té TV3, que adoctrina. No, la responsabilitat és de les escoles, que són fàbriques d'independentistes.

El que crec que ha de preocupar és que hi ha gent que se'ls escolta i se'ls creu, com ho prova la llei Wert. Que està condemnada al fracàs perquè els mestres i professors que l'han d'aplicar no se la creuen. Ni aquí ni a Espanya. Per això hi ha qui vol accions més contundents. Una depuració, com ja es va fer el 1939?

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia