Opinió

De set en set

Escalfament

Malgrat les incerteses d'alguns sobre el canvi climàtic, l'opinió dels experts i el convenciment general és que hi ha un escalfament global que es manifesta amb un augment de la temperatura mitjana de la Terra. I a banda de les opinions i els convenciments, també hi ha els signes evidents.

A mi em sembla que una de les línies de treball per a la recerca climàtica ha de tenir a veure amb la simple observació de les formes de vida. Òbviament, no cal observar-ho tot ni tothom; potser n'hi ha prou a observar alguns elements domèstics o de l'entorn laboral. Per exemple: els calendaris de paret.

Històricament, tenim notícia de l'existència de calendaris de paret amb motius desabrigats. En l'imaginari individual i col·lectiu és possible que es mantingui viva la imatge sobre la divisió del temps i la successió dels mesos vinculada a grans marques de la indústria de l'automoció o editorial: Pirelli, Würth, Play Boy, Interviú… Si tenim en compte que el moment àlgid dels calendaris són els dies amb pèrdua de calor que transcorren entre la fi de desembre i l'inici de gener, hauríem de creure que sempre han existit persones infrígides que s'han arriscat a exposar-se, retratades a pèl durant els freds de l'hivern.

D'un temps ençà, si tenim en compte que la dèria d'exhibir-se conill en pàgines de calendari s'ha estès amb tanta regularitat i desimboltura, hem de creure en la influència del canvi climàtic com a hipòtesi que hi pot tenir a veure. És a dir: si la Terra s'escalfa, la gent es despulla. De la mateixa manera que la glaciació va impulsar el prêt-à-porter a base de pells d'animals salvatges.

L'escalfament es fa visible, i fa visible, la nuesa dels paletes, dels bombers, dels mossos d'esquadra, dels castellers, dels futbolistes o dels capellans. És un escalfament transversal, universal i paritari que tant despulla la Malena Costa, la Beyoncé i l'onanista senyora Hormigos com els alumnes de Filologia Catalana de la URV o les noies del Futbol Sala Balaguer. És un escalfament que alhora ens deixa en pilotes i ens fa girar full.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia