Opinió

La columna

Petons de cinc minuts

A Arizona està prohibit tenir més de dos dildos a casa. A Texas són una mica més permissius i la llei permet tenir-ne un màxim de sis. A Michigan et poden caure cinc anys de presó per flirtejar amb una dona casada, mentre que els estudiants de Tennessee tenen prohibit agafar-se de la mà. A Utah t'has d'esperar a tenir 65 anys per casar-te amb la cosina, i a Nova York l'adulteri és il·legal. Són algunes de les lleis absurdes sobre sexe vigents als Estats Units i que Vilaweb ha donat a conèixer aquesta setmana citant-ne una recopilació del portal io9.com.

Ningú no fa cas d'aquestes lleis. Prou feina deu tenir la policia de Nova York per anar perseguint marits i esposes adúlters per les cocteleries de Manhattan. Els Estats Units els van fundar una estranya coalició de somiatruites, burgesos colonials i puritans recalcitrants, i al cap de les generacions la realitat ha superat algunes d'aquelles velles lleis, que no són la Veritat esculpida en pedra sinó el fruit de moments històrics i socials concrets.

Som a tocar del 2014 i una gran majoria de catalans hem tingut la lasciva idea de voler decidir el nostre futur. La societat catalana ha canviat respecte a la que va acceptar la Constitució espanyola postfranquista, però des d'una part majoritària d'Espanya, incloent-hi una part progre i federal, invocar una sobirania pròpia encara es veu com si fos pura pornografia. Fins i tot els bisbes espanyols ens renyen per aquesta immoralitat. S'equivoquen: el desig desfermat a Catalunya no s'apaga amb sotanes i guàrdies civils sinó amb seducció i llibertat. Com més invoquen la Constitució per prohibir votar, més la fan assemblar-se a una petita llei absurda contra les reunions de Tapper-sex.

Tot i això, de les lleis sobre sexe nord-americanes, n'hi ha una que no trobo gens absurda. A Iowa, estan prohibits els petons de més de cinc minuts de durada. Em sembla un encert: un petó ininterromput tan llarg s'escapa dels límits de l'amor i l'erotisme i entra en el territori de les tècniques de tortura. A més, un petó de tanta durada és com quedar-se atrapat tota una legislatura fent tombs al debat sobre la pregunta, quan el que tothom desitja és acabar el petó i, per dir-ho en paraules de tertulià expert en procés català, passar a la següent pantalla.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia