Opinió

De set en set

Prèdica

Quan les veus autòctones no auguren res de nou, els grans partits estatals es preparen per enviar uns quants predicadors a Catalunya. L'envestida dels sobiranistes és massa potent per refiar-se d'en Pere o l'Alícia, i les direccions socialistes i populars avaluen que ha arribat l'hora dels referents peninsulars, potser amb l'idea de tocar la fibra als catalans amb lligams amb altres terres de la pell de brau, amb la idea d'estendre un nou (vell) discurs unionista, tot explicant com de bé ens tracten des de Madrid i com de bo és pensar en espanyol, units en el projecte comú de la “marca Espanya”.

Diuen, des de la seu de Gènova, que ministres del govern espanyol i càrrecs de primera fila del Partit Popular vindran a explicar el seu projecte polític a Catalunya, amb la sorprenent afirmació que sí que en tenen, de projecte. Rajoy afirma que no pot ni vol moure peça, però ara descobreix que això de l'independentisme és una revolta seriosa i decidida, a la qual s'ha de respondre alguna cosa. S'acosta un selectiu desembarcament popular, tot i que caldrà veure on el fan i de quina manera.

Més decidits es presenten els socialistes, que aquesta setmana portaran Rubalcaba, tot esperant beneficiar-se de la tirada electoral (?) del personatge. Després, ja han anunciat l'entrada en competició de Susana Díaz, l'emergent presidenta andalusí, que cobrirà una atapeïda agenda per terres catalanes, venent l'estima entre Catalunya i Andalusia i “la importància de Catalunya per a Espanya i d'Espanya per a Catalunya”, segons ha afirmat el secretari d'organització del PSOE andalús. Díaz pensa reclamar la fidelitat de tants andalusos de naixença que vingueren a viure a Catalunya per trobar-hi més possibilitats de futur. Fidel als seus principis, oblidarà que fa un parell de mesos va descarregar les ires dels déus contra la Catalunya mesocràtica, el dia en què fou investida de la presidència de la seva autonomia.

Convertida en terra de missió, Catalunya haurà d'aguantar les prèdiques de gent tan estimada. Quin avorriment ens espera.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia