Opinió

Vuits i nous

Drets

Ara, els presentadors dels Telenotícies de TV3 s'han d'estar drets. No una mica drets o de tant en tant drets, com fins abans-d'ahir, sinó drets tota l'estona. Ho fan per poder-los asseure en el pròxim canvi. És com la música de presentació que se sent quan surt el rellotge i després les lletres. Han explicat que l'han feta més suau perquè l'altra era massa agressiva. Quan van presentar l'agressiva no van dir pas que ho fos. En el pròxim canvi diran que aquesta era massa suau i feia adormir les persones. O diran qualsevol altra cosa, igual com els dissenyadors de vestits una temporada defensen la faldilla llarga i la temporada següent la curta. No la defensen, només, sinó que diuen mil penjaments de la moda anterior que ells mateixos havien ponderat amb ungles i dents. Ara vénen les camises d'home amb pinces. No havíem quedat que portar-les feia xitxarel·lo, feia ieié, feia Duo Dinámico? Tothom amb pinces, i a marcar tipet, també els que no en tenim.

Al meu amic Toni Cruanyes, que ha vingut de París per presentar el Telenotícies del vespre, me'l tenen dret davant una taula llarga i buida que sembla el taulell d'una peixateria que ha acabat el gènere o està a punt de rebre'l. Deu tenir un sentit que a mi no m'ha arribat. Dret, assegut o en una gandula, en Toni ho fa molt bé perquè és molt bo. La posició erecta d'en Cruanyes ha marcat la d'en Carles Prats i la Núria Solé del Telenotícies del migdia. Bé, del migdia: de la tarda, perquè quarts de tres és la tarda. Fem uns horaris que no poden ser. A Madrid tenen sentit perquè allí pleguen de treballar a tres quarts de quinze. Hem de fer els horaris de Madrid? En Prats i la Solé, drets. Tan bé com se'ls veia asseguts.

El capellà del Poblenou Francesc Romeu, que és amic meu i fa un paper principal en el llibre d'en Rafael Vallbona que l'altre dia mencionava, té una teoria. Diu que si els capellans, a missa, ara prediquen a peu dret és perquè ho han vist fer al papa Francesc. Abans ho feien en posició sedent perquè era la de Joan Pau II i Benet XVI. És clar que aquests eren vells i l'actual és un jovenàs. Ja veurem què passarà quan acumuli edat i responsabilitats. De moment, el papa Francesc, nou líder mundial, marca tendències, també en els telenotícies. De totes maneres, dilluns vaig assistir a un funeral i el capellà, de mitjana edat, va fer el sermó assegut en una poltrona. O era un retrògrad o s'avançava a la litúrgia de la pròxima temporada.

[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia