Opinió

opinió

Un empresari innovador i optimista

Vaig conèixer en Climent just quan vaig arribar a Lloret. Inaugurava un projecte innovador al Central Parc, el seu complex turístic, l'Institut GEM, una combinació d'establiment mèdic i wellness on es feien tractaments i estades per a la millora i el benestar dels clients. Segurament va ser el primer d'aquest estil i després aquesta aposta ha evolucionat i s'ha reproduït arreu. Des d'aleshores hem compartit veïnatge, amistat, però sobretot moltes reunions, discussions i il·lusions que, com un dels líders en el món turístic, i en especial dels empresaris turístics de Lloret, feia arribar en forma de projectes per al municipi. També ha presentat tot tipus d'iniciatives al municipi com a president del Club d'Economia i hi ha donat suport.

Ell sempre estava preocupat, evidentment, per la seva empresa, però també pels projectes a la vila de Lloret, a la Costa Brava i a Catalunya. Li agradava impulsar-los, li agradava engrescar els altres per fer possibles aquells canvis, aquelles inversions o aquelles promocions que pensava que serien positives per a la destinació. En aquest sentit, era un empresari tenaç, que buscava el clima, el context i el compromís dels actors que creia necessaris per aconseguir fer realitat els projectes, i si no hi estava d'acord també es preocupava d'argumentar per què no.

Sempre amb educació i bones maneres, ha representat el turisme de Lloret arreu del món, hi ha cregut i ha lluitat per a la millora i actualització constant. Vaig viure en primera persona l'aposta que va fer per a l'adquisició d'un hotel emblemàtic de Lloret com era el Gran Hotel Monterrey, actualment de cinc estrelles, renovat totalment i que inclou al seu espai el Gran Casino Costa Brava. Quan vaig arribar a l'alcaldia, la primera setmana em van presentar un projecte per a aquest espai que significava la transformació en uns 800 habitatges. Vàrem fer suspensió de llicències de la planta d'allotjament turístic del municipi, frenant la transformació que s'estava produint d'hotels en habitatges, perdent el que és la principal indústria del municipi. Doncs en Climent, amb aquesta operació de compra i de gran esforç econòmic, va canviar el rumb d'una tendència que portava Lloret en sentit contrari al que hauria de ser en una destinació turística tan important. Posteriorment, juntament amb la seva esposa, Cristina Cabañas, l'han transformat en un cinc estrelles, fent una gran inversió en uns anys de crisi econòmica profunda. Jo, com a alcalde en aquell moment, sempre ho tindré en el record perquè va ser una aposta en la línia d'actualització de la destinació en qualitat i servei del segle XXI.

Climent, has estat fort els darrers anys, lluitant dia a dia contra la malaltia, i has continuat amb el teu caràcter emprenedor, optimista i lluitador per fer del turisme de Lloret, de la Costa Brava i de Catalunya líder i motor econòmic.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia