Opinió

No podran mai regenerar-se!


Han de ser molt cínics i arrogants perquè ens proposin regenerar la democràcia aquells qui més l'han degradat en totes les seves àrees

Es fa difícil entendre que amb les institucions de l'Estat tan corruptes i amb les polítiques neoliberals de Rajoy, els espanyols encara no s'hagin revoltat. El més surrealista, però, és que l'oligarquia que manipula tot el poder polític, econòmic i judicial, ens parli (en boca dels seus actuals lacais, el govern del PP), de regenerar la democràcia. No només perquè aquests no tenen cap d'autoritat moral, en ser el PP el més corrupte (cas Gürtel, cas Bárcenas i molts altres en els quals hi ha imputats alts càrrecs del partit), sinó perquè de sempre en la història espanyola (incloent-hi la Transició democràtica i el 23 F) la seva praxi quotidiana ho és tot, menys democràtica i molt menys capacitada per regenerar no ja la seva forma dèspota i prepotent d'actuar, sinó per, democràticament, resoldre els greus problemes polítics i socials que la seva “gestió oligàrquica” genera.

En el darrer debat de política general del mes passat, el presidentMariano Rajoy va fer un balanç triomfalista de la seva gestió, obviant hipòcritament fer esment de l'atur (dels més alts d'Europa, incloent-hi els joves universitaris que emigren a l'estranger); la destrucció dels drets conquerits pels treballadors en 35 anys de lluites que ha provocat la miserable reforma laboral; les retallades de salaris i pensions, amb la constant pèrdua del poder adquisitiu de pensionistes i treballadors, mentre els sous i prebendes dels governants continuen clamant justícia equitativa. Tampoc va dir res de les retallades a Ensenyament, Sanitat o Dependència (llei gairebé decapitada) ni de les abusives pujades del preu de l'electricitat, que arruïnen els ciutadans més febles. Faltava, només, pronunciar la recurrent frase d'Aznar: España va bien...(?)

S'ha de ser molt cínic i arrogant perquè ens proposin regenerar la democràcia aquells qui més l'han degradat en totes les seves àrees. La més degradada, tot i ser la menys visible, és la judicial (potser per prevenir que els engarjolin; o, si es tracta del TC, perquè dictamini el que més pugui interessar al lobby oligarca). El magistrat Elpidio José Silva, destituït arran del cas Blesa de Caja Madrid (Bankia), ho sentencia de manera molt clara: “La justícia està desnonada”, “Espanya no és país per a jutges”, “hi ha manifesta voluntat política de dilatar determinats processos”... Òbviament, no va fer esment de cap procés però, certament, no li calia...

Pel que fa al que a la metròpoli anomenen el caso catalán, la contundent negativa de Rajoy a acceptar el dret a decidir dels catalans, excusant-se en la Constitució, és la mostra palpable que al TC, si arriba el cas, li faran dir el que els convingui. Mentrestant, com que els preocupa molt Catalunya, els seus ministres més aplicats com ara Montoro, Wert i Arias Cañete no paren de donar-nos mostres de la seva predisposada voluntat de putejar-nos. La darrera demostració de la seva gran estima ha estat el discriminant pla hidrològic de l'Ebre.

El corrupte ‘lobby' madrileny mai regenerarà la democràcia ni l'ètica, i encara menys la justícia!

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia