Opinió

Càritas fa irritar Montoro

“Senyor ministre, recordi que al darrere de les estadístiques
hi ha persones”

Al ministre Cristóbal Montoro no li agrada que li amarguin la seva festa de la recuperació econòmica i no s'ha estat de menystenir un informe presentat per Càritas que alerta que Espanya és el país amb l'índex de pobresa infantil més alt d'Europa, per darrere de Romania, i que fixa en 1,5 milions les llars en situació de pobresa extrema. Les dades, segons el ministre, són purament estadístiques i no es corresponen amb una realitat, la d'un país, sosté, que està superant la crisi. Doncs aquest país on sosté que viu el ministre no deu ser el mateix on conviuen milers de persones que ho estan passant molt malament i que tenen veritables problemes per subsistir, perquè el senyor ministre sap, i molt bé, que els brots verds macroeconòmics de què parla trigaran anys a deixar-se sentir a les llars on s'ha instal·lat la pobresa, i difícilment es podrà recuperar molta gent que, en aquests set anys que ja fa que estem en crisi, s'ha quedat pel camí.

De manera que, encara que no li agradi, faci el favor, senyor Montoro, de no saltar de la cadira quan li pregunten per un document que entela el seu idíl·lic paradís de la recuperació, i encara menys quan ve d'una entitat com és Càritas, que, de la mateixa manera que altres col·lectius socials, és indispensable per a la supervivència d'un sector important de la població. I si no li agrada que li retreguin que el seu govern destini 2.300 milions d'euros a rescatar autopistes deficitàries, doncs a callar i a abaixar el cap. Perquè no em dirà vostè que no estarien més ben invertits si es destinessin a polítiques socials i a la creació d'ocupació, abans que a salvar uns quants que, en moments de bonança, van voler fer el negoci de la seva vida i no van saber calcular uns riscos que ara el seu govern pretén fer pagar a tothom. Senyor Montoro, no defugi el debat i, abans de menystenir l'estudi, no oblidi que al darrere de les estadístiques de Càritas hi ha persones.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia