Opinió

Keep calm

Castellers per la democràcia

Un missatge al món: ‘Catalans want to vote'

Si heu vist mai la cara que fa algú quan veu un castell humà per primera vegada ja sou conscients de l'efecte de sorpresa i emoció que provoca la tradició més espectacular que té la cultura catalana. Per això és cert, com s'ha dit moltes vegades, que el fet casteller és la millor projecció internacional que tenim com a país. No només per la imatge impactant sinó per tot el que representen de coratge, de comunió, de força individual posada al servei d'una causa comuna.

Més enllà d'aquesta capacitat de projecció exterior, s'ha destacat poc la feina que han fet les colles castelleres del país per a la integració. En una comunitat on l'ascensor social cada vegada costa més que funcioni i on tots tenim una certa tendència d'unir-nos amb els semblants, les colles castelleres han incorporat amb una normalitat implacable nens i adults de diferents orígens i nacionalitats, de diferents procedències socials i culturals. Han fet xarxa i han estat la família de persones que no en tenien. Perquè les colles castelleres són això: grans famílies on tots aporten alguna cosa, un gran grup humà de persones que s'ajuden, que es preocupen les unes de les altres. Els que n'hem estat membres hem vist com les pinyes compactes perduren un cop descarregat el castell.

Avui més de 5.000 castellers fan arribar al món el missatge de tot un país: Catalans want to vote. En vuit llocs emblemàtics de vuit capitals europees s'aixecaran castells per demanar democràcia. I aquest acte, organitzat per Òmnium Cultural, serà un dels actes més destacats de la lluita dels catalans per poder decidir el seu futur; de la mateixa manera que ens vam agafar les mans a la Via Catalana per demostrar que la nostra lluita és pacífica i fraternal, avui els castellers demostraran al món que la nostra lluita és també diversa. I que requereix coratge i un punt de rauxa. Pit i amunt, castellers!

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia