Opinió

A la tres

El ridícul de la por

“Que ens pintin
un futur més fosc que el negre ja
no funciona”

La independència abocarà Catalunya a una fallida destructora i destructiva que comportarà un augment de la pobresa, de les deslocalitzacions d'empreses, de l'atur... La independència portarà a l'agreujament de la depressió econòmica i el govern català haurà d'assumir el 16% del deute públic espanyol, la quantitat no gens menyspreable d'uns 160.000 milions d'euros. La independència comportarà que Catalunya quedi fora de la Unió Europea i de l'OTAN i, en conseqüència, de l'aixopluc de les agències internacionals que garanteixen la seguretat, de manera que es convertirà en terreny abonat per a terroristes i grups mafiosos. Paral·lelament, la convivència es trencarà amb famílies dividides i amistats trencades. Catalunya quedarà tan aïllada que fins i tot el Barça no podrà jugar la lliga espanyola. Aquesta és, a grans trets, la pel·lícula que ens vol vendre el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, sobre el futur del nostre país. L'home insisteix en un relat apocalíptic que voreja el ridícul, un insult a la intel·ligència que posa en evidència que d'arguments sòlids en contra del procés iniciat sembla que en tenen pocs, per no dir cap.

Aquesta estratègia de la por engegada ja fa dos anys que ens envia a vagar per l'espai sideral o que ens instal·la en una hipotètica illa de Robinson, que ens pinta un futur encara més fosc que el negre no funciona, ministres del PP. Ja ho haurien d'haver advertit. Aquest missatge carregat de pessimisme no fa cap altra cosa que carregar-nos d'optimisme, fer-nos veure que amb vostès no podem continuar, no volem continuar. Lluny d'aquest escenari apocalíptic, afrontem el futur amb la il·lusió d'un projecte nou, carregat d'arguments, també d'incògnites, però volem decidir. S'acosta el 9-N i els missatges de la por es multiplicaran fins a l'avorriment, però estem vacunats. Vagin fent el ridícul, i nosaltres anirem per feina.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia