Opinió

Ca montes

Tenim eurodiputats

Entre els elegits n'hi ha dos que exerciran de diputats valencians a Brussel·les: Marina Albiol (EU) i Jordi Sebastià (Compromís)

Els valencians finalment tenim eurodiputats. Ep, en teníem abans: hi havia eurodiputats administrativament valencians. Eurodiputats del PP i del PSOE. Però només molt episòdicament, en alguna ocasió, algun diputat socialista s'havia fet de notar com a valencià conscient que ho era. Ara, però, les coses han canviat.

Perquè entre els diputats elegits n'hi ha dos, com a mínim, que exerciran sens dubte d'autèntics diputats valencians a Brussel·les: Marina Albiol, d'Esquerra Unida, i Jordi Sebastià, de Compromís. Hi van també alguns valencians pesos pesants d'altres partits, com ara González Pons o Rodríguez-Piñero, però seria una gran sorpresa que foren capaços d'exercir des de la valencianitat en el Parlament Europeu. Més aviat faran de diputats espanyols i endavant. Albiol i Sebastià, en canvi, marcaran la diferència i ací hi ha la novetat.

De fet, Marina Albiol ja va acudir al primer ple amb una samarreta que deia País Valencià Antifeixista. I ho va fer en un dia on els valencians apreníem, diria que sense sorprendre'ns, que la Guàrdia Civil havia esborrat de forma meticulosa les proves que implicaven un grup violent d'extrema dreta, deixant en paper mullat la denúncia contra uns senyors que van ser detinguts amb un complet arsenal d'armes.

Serà interessant veure la seua actuació els pròxims anys. El País Valencià és ple de conflictes de tot tipus, econòmics, ecològics, culturals, polítics, dels quals estic segur que tots dos seran dignes portaveus. Sebastià ja ha dit, a més, que cal comptar amb ell per a qualsevol defensa de la llengua catalana i del dret a decidir, cosa que estic segur que Albiol, vista la seua trajectòria política, subscriu.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia