Opinió

Ca montes

Provocació

Quan es van posar a cantar ‘Els segadors' dalt del vaixell, els policies hi van pujar a exigir-los que deixaren de provocar

Supose que estan al corrent de l'incident. Els Castellers del Riberal van participar l'altre dia en un aplec a Mallorca. Hi van anar en vaixell, en autobús i cotxes, i van ensopegar amb la policia espanyola, la Guàrdia Civil i la policia portuària, que els van provocar i van fer burla pel fet de considerar-se catalans.

Els Castellers del Riberal són de la Catalunya del Nord, però segons la policia espanyola això no existeix. Va dir més, l'agent: “Catalunya no existeix, només existeixen Espanya i França.” Caram. Ara Catalunya ja no existeix? Els van obligar a arrencar els adhesius amb el CAT que portaven als cotxes, dient-los que estaven prohibits. Els castellers van respondre que els cotxes eren en tot cas francesos i ells no n'havien de fer res. Però els van haver d'arrencar o no embarcaven. I encara quan es van posar a cantar Els segadors dalt del vaixell els policies hi van pujar per exigir-los que deixaren de provocar. I em pregunte com pot ser provocatiu cantar un himne que està reconegut en l'Estatut d'Autonomia de Catalunya com a oficial i que, per tant, és oficial segons la Constitució Espanyola.

Expliquen els amics de Vaó que la policia espanyola estava especialment rabiosa perquè aquells catalans eren francesos. Els van arribar a dir que, si Catalunya s'independitza, aixecaran una paret més alta que un vaixell i van amenaçar dient que Marine Le Pen “us posarà al ganxo”. Caram. Devien voler dir François Hollande o Manuel Valls. Marine Le Pen? Hem d'entendre que per a aquells policies aquesta dona és la millor opció? Patètic, tot plegat. I demostratiu de com d'impossible és arreglar la situació. Amb els espanyols. Que amb els de Vaó ens seguirem dient “bon dia” cada cop que ells en diguen “bon dia”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia