Opinió

LA GALERIA

De cala Morisca a la platja del Carbassó

Al costat pot haver-hi una finca tancada, amb càmeres de vigilància i amb guardes de seguretat sortits d'una pel·lícula de la guerra freda

La Costa Brava encara serva bells racons mig amagats. L'urbanisme salvatge, les construccions arbitràries i l'excessiva ocupació de la franja marítima no impedeixen que passejant per senders i camins de ronda es pugui arribar a indrets gairebé paradisíacs. Ara bé, al costat d'aquestes joies pot haver-hi una finca tancada, amb càmeres de videovigilància i amb guardes de seguretat que semblen sortir d'una pel·lícula de la guerra freda. Si, per una banda, encara podem gaudir de cales pràcticament verges (comptades, però n'hi ha), per l'altra, ja fa anys que fortunes, sobretot provinents de l'est d'Europa, adquireixen les grans propietats que estan a la venda o en compren les ganes als potencials venedors. Expliquen que passa a la urbanització de La Gavina de s'Agaró, que va projectar Rafael Masó per encàrrec de Josep Ensesa, i s'esdevé amb finques extraordinàriament ben situades dalt d'un turó com can Joncadella, a tocar de cala Canyelles de Lloret de Mar, just al costat de la singular cala Morisca, que un bon dia la banda del traficant Jacques Cannavaggio va convertir en el port d'arribada de l'haixix a Catalunya. Quan va ser detingut es va trobar un amagatall amb unes disset tones de haixix, en la que va ser considerada la partida de droga més gran interceptada fins aquell moment. El president de la República del Kazakhstan és el propietari de can Joncadella, la finca impenetrable. L'autor de les documentades guies Totes les platges de Catalunya I i II, editades per La Luz en Papel, explica que també es pensava que era l'amo de la platja de cala Rajols, sortosament encara de domini públic! A l'altra punta de la Costa Brava, des de Colera (un dels pobles més desapercebuts, i del qual s'ha de valorar la tranquil·litat i que no s'hi hagin perpetrat excessius desgavells), es pot fer una extraordinària caminada fins a la platja de Garbet en uns paratges poc transitats i de gran atractiu, pujant a la muntanya dels Canons, passant per la platja del cap Lladró i la del Carbassó, fins a arribar a la finca dels amos del castell de Peralada, que tenen el xalet al turó i una caseta just davant de mar, a la platja de Port de Sant Joan. Aquí es pot transitar per tot el litoral, ben preservat, i banyar-se en unes aigües netes i cristallines.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia