Opinió

De set en set

Queralbs

Al Ripollès, entre la Cerdanya i el Conflent, dominat per la brisa del Puigmal i l'Infern, el poble de Queralbs és un bé de Déu. No és estrany que els Ferrusola, fa molts anys, compressin una masia i els Pujol Ferrusola la convertissin en residència d'estiu, des que els fills eren petits i semblaven uns angelets. Els fills es van fer grans i van diversificar residències i altres coses, però en Jordi i la Marta van seguir fidels als estius al poble pirinenc, on tots els veïns els consideraven el seu valor més preuat. No cal dir que des de fa quinze dies els pobletans viuen en una ambivalent contradicció, en el sí però no, o no però sí, que genera la nova realitat, quan el pujolisme ha presentat la seva cara més fosca.

“Vindran, els Pujol?”, es preguntava el veïnat, quan veien les finestres tancades. La que va ser primera família de Catalunya segueix fidel als costums, tant per viatjar a Andorra com per anar a Queralbs, i aquesta setmana els finestrals s'han obert, en Jordi i la Marta han aparegut i els periodistes han caigut a sobre del poble com mosques vironeres a la recerca de carnassa. “Els Pujol han vingut”, ha corregut com la pólvora, i el poble ha tornat al sí però no i el no però sí. Queralbs no deixa de ser un petit món representatiu de la realitat catalana.

A Queralbs, Jordi Pujol ha tornat a connectar amb el país, fent gala que sempre ha controlat els temps i el que cal en cada moment. Fins i tot ha presentat la cara més innocent i amable del que va ser president estimat. Però tot s'aguanta per un fil i en el seu control dels temps no havia comptat amb la pregunta incòmoda: “Senyor Pujol, compareixerà al Parlament?”, i la seva ha estat una mala resposta. Pot qui ha estat 23 anys president del país no acudir a la crida parlamentària?, encara, pot dubtar de si li convé o no donar explicacions parlamentàries? En la columna de serveis desastrosos que ha fet al país, impulsada recentment, no acudir al Parlament seria el toc definitiu i convertiria la cambra en una institució de fireta. Queralbs podria ser el lloc adequat per a una reflexió impossible.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia