Opinió

LA GALERIA

L'hora de la legitimitat

Ha arribat l'hora de la legitimitat catalana davant d'una legalitat espanyola esgotada

Democràcia, mobilització i, sobretot, legitimitat, aquesta és la trilogia a aplicar a partir d'avui 1 de setembre del 2014. Tenim davant nostre una tardor molt calenta, que es pot ampliar a l'hivern i la primavera del 2015. De fet, estem arribant al límit de les elucubracions i especulacions i, a partir d'ara, caldran perdre decisions valentes. Ara és l'hora de debò: ha arribat l'hora de la legitimitat catalana davant d'una legalitat espanyola completament esgotada, que no pot pretendre tornar a imposar-se per la raó de la força: hem i podem votar el 9-N de totes totes.

Això que no ens volem deixar votar per la consulta em recorda les entenimentades paraules del president de Lituània, quan els unionistes soviètics deien que la veu de les urnes lituanes era il·legal; en concret el mandatari lituà va afirmar, fa més de vint anys, una frase que hauria de fer reflexionar avui en dia a tots els catalans, principalment al nostres dirigents i governant: “les lleis estrangeres no s'apliquen en aquesta República”. Perquè no hi ha dubte que a partir d'avui, quan ja hem iniciat aquest setembre del 2014, ja hem superar una etapa i en comencem una altra. Ara i aquí, la determinació dels catalans ha de ser total. El primer round el tenim en l'Onze de Setembre d'enguany, la V de victòria, de la Diagonal i la Gran Via de la capital barcelonina, ha de ser esclatant; tothom qui encara no ho hagi fet s'hi ha d'inscriure a marxes forçades. És extraordinàriament necessari que el proper dijous 11 aconseguim quelcom mai vist fins ara. Ha arribat el moment que ens hem de conscienciar de debò per tenir ben present que s'ha acabat el bròquil: no podem continuar ni un minut més pretenent governar una autonomia, cada dia més retallada i intervinguda, i al servei dels capritxos dels centralistes de Madrid. No podem seguir fent la viu-viu i arraulint-nos davant la demagògia botiflera i neolerrouxista quan, malauradament, per altra banda, el país se'ns està desfent a les mans. Necessitem, amb urgència, fer efectiu un mandat democràtic per poder demostrar a Europa i al món que aquest cop els catalans anem de debò. Cal institucionalitzar, amb una forta dosi d'esperit de sacrifici, la campanya permanent fins a aconseguir la llibertat nacional: és l'hora de la legitimitat catalana. La dimensió històrica del contenciós català és imparable, ja que la nostra força és la gent: si us plau, no defallim.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia