Opinió

Cor agre

Gossos al metro

Carles Ribera / [email protected]

Per què el veí
pot baixar el pequinès al metro i jo no hi puc portar la meva iguana o
el conill porquí?

ls que viviu o circuleu en alguna ciutat catalana amb metro, és a dir, a Barcelona i rodalies, des de fa una mica més d'una setmana teniu una molèstia més a afegir a les habituals de la xarxa metropolitana de transports, relacionades totes amb les diverses formes que adopta l'incivisme entre la població catalana i passavolant que circula per aquesta atapeïda àrea urbana del nostre país.

Fins ara només havíem de suportar calors sufocants a l'hivern, fred glacial a l'estiu, aixelles suades, esquenes suades, peus suats, xancletes a terra amb peus descalços sobre els seients que de tan bruts sembla que portin mitjons, decibels emergents d'altaveus que tenen forma d'auricular, personal que escup a terra, que esternuda sense posar-se la mà a la boca o que es posa la mà a la boca per esternudar i després torna a posar la mà a la barana sense passar per cap mesura d'higiene tipus mocador. A banda de totes aquestes incomoditats, a partir d'ara hi poden viatjar gossos, amb els seus paràsits, les seves ganes d'orinar i defecar i els seus amos que no sempre tenen més pesquis que els cans.

Cap problema. Si la nostra civilització permet estabular aquests animalons en pisos i fer-los viure en territoris poblats de tubs d'escapament a l'altura del nas, és a dir, dels seus morros, tampoc hi ha d'haver cap problema perquè els quissos puguin aprofitar-se de les excel·lències del transport públic subterrani. I més tenint en compte que el problema són els propietaris i no pas ells, que en el fons són animals irracionals per més amics de l'home que siguin, perquè la racionalitat no s'encomana, ja no de gossos a homes sinó que de vegades ni tan sols entre congèneres hi ha la transferència de coneixement recomanable per a una societat on la convivència pugui ser normal.

Posem el rellotge a l'hora i esperem el primer dia que algú rellisqui amb una tifarada, amb un pixat, o algun passatger sigui víctima d'una mossegada o algun gos decideixi saltar a la via no pas perquè pensi que la vida d'urbanita caní no val la pena sinó perquè no sap que a les vies no s'hi pot saltar. Abans que això passi, però, algú em sap dir per què el veí pot baixar el pequinès al metro i jo no hi puc portar la meva iguana o el conill porquí?


E

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia