Opinió

LA GALERIA

Vida més enllà

Gràcies al que recull, el Banc dels Aliments de les comarques gironines va poder ajudar l'any passat més de 42.000 persones

Encara que últimament als polítics catalans no els ho sembli, enfeinats com estan amb la consulta, i als espanyols tampoc, ocupats amb el problema de l'Ebola, hi ha vida més enllà d'aquests dos temes estel·lars. Potser no és una vida tan mediàtica, però sí que és més gratificant en el sentit que mostra una part més solidària, amable i generosa de la nostra societat. O sigui, ben al contrari de la cara que aquesta setmana ens mostra la consulta i el cas de l'Ebola. Tot això ve a tomb perquè, casualitat o no, dues planes d'aquest diari parlaven dijous d'iniciatives que res tenen a veure amb l'egoisme i el sensacionalisme, polític i mediàtic, que traspuen els temes estel·lars de la setmana. Es tracta d'iniciatives al costat de casa nostra amb un denominador comú, que és que totes tenen un vessant solidari. És el cas del Banc dels Aliments, que un any més ha tornat a posar en marxa la campanya del Gran Recapte per recollir menjar per als més necessitats, i el de la Fundació Ramon Noguera, que ha tornat a promoure a Girona una mena de fira de compra social, que acaba demà. Pot semblar que no és res, però sí que és, i molt, quan parlem que, gràcies al menjar que recull, el Banc dels Aliments de les comarques gironines va poder ajudar l'any passat més de 42.000 persones. I en el cas de la Fundació Ramon Noguera, tot i que és cert que l'anomenat Shopp Out que ha promogut es fa amb la participació de firmes comercials que van a fer-hi negoci, s'ha de tenir en compte que el 5% del benefici de les vendes anirà a parar a projectes socials d'aquesta fundació, dedicada a donar suport a persones amb discapacitat intel·lectual. Diuen que des de dijous i fins avui, hi poden passar al voltant de vint mil persones. I sigui quina sigui la depesa realitzada, totes hauran posat el seu gra de sorra solidari, encara que no en siguin conscients. Com en el cas del menjar que es recull durant el Gran Recapte del Banc dels Aliments. Quilo a quilo d'arròs, quilo a quilo de llegums i litre a litre d'oli i llet, l'any passat es van recollir 470.000 quilos de menjar en només dos dies. Per aconseguir-ho necessiten la complicitat de tots plegats però, primer de tot, dels prop de quatre mil voluntaris que calen a les comarques gironines per repartir-se entre els més de tres-cents establiments de la demarcació que el 28 i el 29 de novembre participaran en el Gran Recapte 2014.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia