Opinió

Keep calm

AVE Maria

L'estació de l'AVE d'Otero de Sanabria s'amortitzarà quan els seus 28 habitants comprin bitllets per valor de 180.000 euros

Un dia molt llunyà, la Virgen de los Remedios es va aparèixer a un pastor i li va demanar que se li fes un santuari en aquell mateix lloc. Diuen que, a partir d'aquell moment, aquesta Mare de Déu ha fet molts miracles i intercessions i que, per això, cada primer diumenge d'octubre la trentena de veïns que encara viuen al petit poble d'Otero de Sanabria, a la província de Zamora, es preparen per rebre visitants de tota la comarca. En general, es tracta de persones molt devotes a les quals els agrada reunir-se almenys un cop l'any en una comarca tan despoblada que, en total, no arriba als set mil habitants.

El fet és que la fama de miraclera de la Virgen de los Remedios probablement està justificada perquè ben a prop del seu santuari està prevista i pressupostada l'edificació d'una estació de la línia de l'AVE que enllaça Madrid amb Galícia. D'aquesta manera, la província de Zamora disposarà de dues estacions d'alta velocitat per a un territori de més de deu mil quilòmetres quadrats que, en conjunt, té una població equivalent a la de la comarca del Bages.

El pressupost per construir l'estació d'alta velocitat d'Otero de Sanabria és de cinc milions d'euros, amb la qual cosa quedarà amortitzada quan cadascun dels seus 28 habitants –sense comptar la Virgen de los Remedios– hagi comprat bitllets de tren per valor de 180.000 euros, costos de manteniment al marge.

En definitiva que, tal com resen els de Sanabria a la seva patrona, “Sois árbol de vida, en donde remedios se dan y consiguen con sólo quererlos...” O sigui que ja poden apuntar un nou miracle a la Mare de Déu. Perquè sempre és millor dir al·leluia mirant al cel que no pas tocar-se la cartera pensant que la ministra de Foment és de Zamora.

Amén.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia