Opinió

A la tres

Dinar de Nadal i política, perill

“Tinguem el dinar de Nadal en pau. No parlem del procés”

El pitjors enemics de l'independentisme són l'avorriment, la incertesa o, pitjor encara, una barreja de totes dues coses. És el que està passant aquestes setmanes. Després de la pujada d'adrenalina iniciada ara fa un any amb l'anunci de la data i la pregunta de la consulta, la V de la Diada i tota la campanya del 9-N, en aquest últim tram del gloriós 2014 vivim un període de descompressió, amb una certa atonia i la previsible i necessària baixada de la tensió un cop assolida la fita. Com passa en el futbol, no es pot mantenir el mateix ritme de joc tota la temporada i menys quan tots som jugadors i afició alhora.

Amb aquest ambient enrarit, aquesta depressió solsticial, el dinar de Nadal arriba en el pitjor moment. Els Mossos han classificat la jornada d'alt risc, el Meteocat anuncia sobretaules tempestuoses i Protecció Civil ja té activat el pla BroncaCat, nivell 1. No ho diuen per no fer alarmisme, però és així. D'entrada tot són petons, abraçades i tió, tió, caga torró (qui no l'ha fet afluixar la nit abans), però a mesura que avança la pantagruèlica entaulada familiar, els galets, la carn d'olla, el capó, la torronada, les neules, el cava i els estomacals van emboirant l'enteniment i carregant el ventre. Fins que salten espurnes, mecàsums, ferros i claus, improperis que volen de cap a cap de taula entre el germà d'ERC i el pare convergent, el nebot de la CUP, els sogres de l'ANC, la mare d'Òmnium i la xicota nova del fill petit, que comença a sentir-se seduïda per la cua mefistofèlica de Podem. Hi ha el perill, benvolguts lectors i estimades lectores, que el dinar se'ns entravessi. Evitem, doncs, la temptació de parlar del procés. Deixem-lo arrecerat al pessebre, a tocar del caganer. Ara ho veiem tot negre. Segur que passat festes es tornarà a encarrilar. Siguem optimistes, no hi ha marge per no ser-ho. I si teniu necessitat de discutir amb el cunyat, parleu del futur prometedor del Barça o de com carai se sintonitza la TDT. Conflictes menors per als que necessiteu brega familiar de baixa intensitat. Tinguem la festa relativament en pau. Bon Nadal. Sigueu feliços.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia