Opinió

Keep calm

Sis dies, cap detenció

L'escarni ve no només dels qui ens han insultat, sinó també dels aparells de l'Estat

El maig del 2014, la presidenta de la Diputació de Lleó, Isabel Carrasco, va ser assassinada. En les hores següents van aparèixer a les xarxes diverses piulades que se'n mofaven, i la reacció del ministre Jorge Fernández Díaz en defensa de la seva companya de partit va ser contundent: en només 72 hores, la Guàrdia Civil ja havia detingut un jove piulador valencià de 19 anys, un jove de Jerez per haver penjat un vídeo en què es reia de Carrasco, i un noi de 21 anys de Borriana que havia penjat al Twitter amenaces genèriques a polítics corruptes. Les detencions al cap d'una setmana encara continuaven; set dies després de l'assassinat van detenir i imputar un altre jove piulador de la Safor. Quina reacció tan diferent de la que el ministeri ha tingut arran dels insults que els catalans hem patit aquests dies de dolor per la tragèdia aèria dels Alps. S'han dit barbaritats inhumanes, que no només falten a l'honor de les víctimes, sinó que inciten a l'odi i la violència contra tot un col·lectiu pel fet de ser catalans.

Atiar l'odi per raó d'origen és un delicte tipificat a l'article 510 del Codi Penal. La llei és clara. Amb l'ajuda dels internautes, els advocats voluntaris de l'associació Drets van identificar els autors de 55 piulades delictives i dijous les van portar a la fiscalia, amb les captures de pantalla per facilitar la feina a les autoritats policials, judicials i polítiques. Han passat sis dies i res, cap detenció. La catalanofòbia tornarà a quedar impune?

Avui som una societat colpida i escarnida. I l'escarni ve no només dels qui ens han insultat, sinó també dels aparells de l'Estat, que ens haurien de defensar però que miren cap a una altra banda. Exactament els mateixos que van actuar amb diligència i d'ofici per un cartell no oficial del carnaval de Solsona. Quina vergonya.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia