Opinió

La columna

Qüestió de distincions

Ara que toca anar a votar, la panacea és jugar-s'ho tot a una carta: la recuperació econòmica

Mariano Rajoy ho ha deixat molt clar als seus quadres: cal distingir el que és important del que no ho és, que vol dir aparcar allò que pot generar divisions i crisis internes i bolcar-se a explicar com de bé va l'economia espanyola i quin paper ha fet el govern del PP en la consolidació de la recuperació. I si els parlen de corrupció cal contestar, només faltaria, però per presentar-se com a víctimes de l'actuació d'uns excompanys que els fan pujar tots els colors.

Els mals resultats en les eleccions andaluses no han fet altra cosa que fer surar dins del PP el malestar que hi ha entre alguns barons per la manera com Rajoy, i amb ell Cospedal, estan portant el partit. I això passa quan no falten ni dos mesos per a les eleccions municipals i autonòmiques, i amb unes generals a la vista. L'ombra del fracàs andalús plana al carrer Gènova i, davant d'això, Rajoy ha optat per fer una crida a explicar-se, a fer allò que no ha fet en els darrers tres anys, quan sistemàticament ha deixat passar el temps esperant que els temes anessin morint. Només cal veure la pèssima gestió del cas Bárcenas i el cas Gürtel. Ara que toca anar a votar i no hi ha un PSOE a qui culpar de tots els mal, ara que aquells simpàtics de Ciutadans que treuen de polleguera Artur Mas li disputen l'electorat a les Espanyes, la panacea és jugar-s'ho tot a una carta: la recuperació econòmica. Així ho defensava a la reunió de la directiva del partit en el mateix moment que el CIS revelava que el 80% dels espanyols no veuen signes d'aquesta recuperació de què tant es parla, i més de la meitat creuen que la situació seguirà igual o pitjor en el futur. Molta feina l'espera a Mariano Rajoy i els seus barons, moltes explicacions hauran de donar per capgirar aquest estat d'opinió. Ja pot ara donar entrevistes a tort i a dret a televisions i ràdios per explicar-se, que fa tard. Es tracta de distingir el que és important del que no ho és. La ciutadania sembla que ho sap, els que manen, no tant.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia