Opinió

Keep calm

Que la força ens acompanyi

Aquest dilluns era 4 de maig, la data reconeguda al món, entre els aficionats al gènere, com el dia de La guerra de les galàxies. Amb aquesta significativa efemèride encetàvem també la setmana que donarà el tret de sortida de la campanya de les municipals. Sens dubte, tota una premonició. Més encara si tenim en compte que aquest homenatge anual a la producció de George Lucas té l'origen en l'univers de la política. Parteix de la frase “May the 4th be with you, Maggie. Congratulations”, que els conservadors britànics van publicar el 4 de maig de 1979 al London Evening News per felicitar Margaret Thatcher per la designació com a primera ministra. Era un joc de paraules amb el “May the force be with you” (“Que la força t'acompanyi”) que havia fet famós la pel·lícula dos anys abans. Cinema, política, ciència-ficció, batalles...

En aquesta situació és gairebé obligat desitjar també que la força ens acompanyi a tots plegats per suportar aquestes municipals i tot el cicle electoral que posen en marxa. De moment, Ciutadans, potser en homenatge a Darth Vader –partidari d'impactes sonats tipus “jo sóc el teu pare” amb què va estabornir el pobre Luke Skywalker–, ha protagonitzat un aterratge molt agressiu en la precampanya amb la proposta de prohibir la manifestació de l'11 de setembre a la Meridiana de Barcelona. Una autèntica provocació per projectar a les estrelles la seva candidata. Compte, però, perquè també en el màrqueting polític hi ha límits. Inclús en un estat on sovintegen les embranzides contra les llibertats públiques. Atrevir-se a carregar contra la llibertat de manifestació i expressió és massa, fins i tot per a Ciutadans. Quin electorat intenten captar amb aquest discurs, ara que la mateixa Marine Le Pen ha xutat a córner el seu progenitor pels excessos verbals?

Doncs, res, el que dèiem: que la força ens acompanyi! Perquè això es farà llarg...

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia