CICLISME

Mauri ha presentat tota la documentació a la UCI per fer un equip professional català

La federació catalana dóna suport al projecte, que busca els avals a contrarellotge

La Unió Ciclista Internacional (UCI) ja ha rebut tota la documentació necessària per part de l'equip ECP que gestiona Melcior Mauri per incorporar-lo a la llista d'equips professionals continentals, el segon esglaó del ciclisme mundial, en què hi ha el Xacobeo, el Cervélo i el Cofidis, entre d'altres. La setmana passada, Melcior Mauri es va reunir amb la presidenta de la federació catalana, Carme Mas, que li va assegurar que faria tot el possible per aconseguir que aquest projecte sigui realitat aquest mateix any. L'UCI demana als responsables de l'equip un aval econòmic per donar-hi el vistiplau definitiu. Mauri té emparaulat un patrocinador principal i negocia amb altres de petits per completar un pressupost que, comptant tota la infraestructura i els contractes dels corredors, rondaria el milió i mig d'euros.

Si la federació catalana obté una ajuda del govern català –ja sigui del departament de Turisme o directament de la Secretaria General de l'Esport– l'equip es podria anomenar Catalunya. Aquesta última temporada, ECP ha corregut amb llicència andorrana i amb el nom d'Andorra-Grandvalira. El govern andorrà i l'estació d'esquí n'eren els principals patrocinadors. Els principals corredors de l'equip, Sergi Escobar, Jaume Rovira i Carles Torrent, podrien continuar en el nou conjunt, que, segons Mauri, s'hauria de reforçar de valent per afrontar una temporada en què fins i tot aspiraria a córrer alguna de les tres grans voltes. Josep Jufré i Xavi Tondo, dos ciclistes catalans que encara no han firmat per cap equip, podrien ser els principals objectius si es tanca finalment l'acord.

Mauri manté, al mateix temps, oberta la negociació amb el govern andorrà per continuar un altre any com a equip continental –tercera divisió– per si la via catalana no fructifica.

L'UCI admet l'Astana com a equip Pro Tour

L'Astana, que a partir del 2010 s'anomenarà Samruk Kazyna, va ser confirmat ahir per l'UCI com a equip Pro Tour, l'únic que faltava perquè segellés la seva continuïtat en la formació del Kazakhstan el doble vencedor del Tour Alberto Contador. L'equip ha fitxat Óscar Pereiro. L'UCI també va confirmar com a equips ProTour el Caisse d'Epargne, l'Euskaltel, el Saxo Bank i l'Sky. Amb el comunicat d'ahir els equips que tenen la llicència de la màxima categoria són: l'AG2R, el Samruk Kazuna, el Caisse d'Epargne, l'Euskaltel, el Footon-Servetto, el Française des Jeux, el Garmin, el Liquigas, l'Omega Pharma-Lotto, el Quick Step, el Rabobank, el Saxo Bank, el Columa, el Katiuixa, el Milram, el Radio Shack i l'Sky. Queda pendent la renovació de la llicència del Lampre, equip amb el qual la comissió de llicències de l'UCI ha fet una excepció perquè pugui presentar alguns documents més.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.