Esports

Doble triomf català

La selecció d’hoquei patins goleja en un sol dia Sud-àfrica(10-1) i Colòmbia (11-0) i té a tocar les semifinals

La selecció catalana ha agafat la velocitat de creuer a la Copa Amèrica i ahir va sumar dues victòries clares –contra Sud-àfrica i Colòmbia– que la deixen a les portes de les semifinals.

Un cop superats els problemes pel viatge, el combinat de Jordi Camps ja destil·la sensació de màxim favorit. Només l’amfitrió Brasil i Xile (que ahir va arrencar un empat a l’Argentina) semblen capaços de frenar l’equip català.

Però si esportivament el torneig va sobre rodes, encara millor ambient es respira al voltant de la presència catalana. “Estem competint en absoluta normalitat i això és el més important”, diu el seleccionador. Camps recorda que “a Macau –seu del Mundial B on va competir com a membre provisional de la FIRS– l’ambient era molt diferent i fins i tot se’ns va intentar frenar la participació”.

Poques hores després de batre l’Argentina, Catalunya va tornar a calçar-se els patins. Amb tot, el cansament no va ser obstacle davant Sud-àfrica, prou inferior. Un gol del capità Ivan Tibau va obrir la llauna i la superioritat catalana va derivar en un 4-0 al descans. Curt, si no hagués estat pel porter Sergio Araujo, el millor dels sud-africans. A la represa, Catalunya va seguir amb un ritme golejador constant i va ampliar el marcador fins al 10-0, maquillat al final. Tibau, amb un hat trick, va ser el jugador més destacat.
Amb tot, Jordi Camps va lamentar el tipus de partit jugat: “Feia xafogor i s’ha vist un joc boig, amb contraatacs a banda i banda. Ens hem desgastat més del que tocava i es pot pagar els últims dies i contra els equips més forts”.

Dels rivals, el tècnic destaca el Brasil, “un molt bon equip, amb la mateixa base del Mundial i que a casa seva serà difícil de batre”. Camps admet que l’equip català ha d’anar a més a mesura que passin els dies.

Contra Colòmbia, al vespre, Catalunya es va tornar a exhibir: 11-0 amb un nou hat trick d’Ivan Tibau.

Avui la selecció jugarà el 4t partit de la primera fase contra els Estats Units (33, 16.00 h), golejats ahir per l’Argentina 22-1.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.