Barça

Rosell vol que en sis anys el Barça facturi 600 milions i aconseguir-ne 300 de benefici

Faus troba pèssima la gestió de les despeses i es reafirma en el deute

Del flux de caixa, 300 milions seran per a jugadors, 150 per invertir en patrimoni i 250 per reduir deute

Javier Faus, el responsable de l'àrea econòmica de la precandidatura de Sandro Rosell, va presentar ahir el projecte d'aquesta parcel·la deixant molt clar que era «ambiciós» perquè en els propers sis anys (2010-2016) volien arribar a uns nivells de facturació de 600 milions d'euros i aconseguir uns beneficis de 300. Malgrat reconèixer que l'actual directiva havia fet bé la seva feina en el capítol d'ingressos i a situar en bon posicionament la marca Barça, va afegir que es podia créixer, sobretot, en l'aspecte global aconseguint «més patrocinadors internacionals», renegociant millor els drets de la televisió, una tasca reservada a Manel Arroyo, que ahir va assegurar que no aniran a la baixa, i traient més rendiment de la gestió del patrimoni del club.

Durant aquest període, Faus es va mostrar convençut que el Barça podria generar un flux de caixa de 700 milions d'euros, dels quals 300 es destinarien a fitxar jugadors –50 per temporada més el que s'aconseguís de les vendes–, 150 en patrimoni i els 250 restants a reduir el deute. La xifra de la motxilla que heretarà el pròxim president ha estat un dels debats de la precampanya. Faus es va reafirmar en el fet que el deute net havia «crescut» i que ara ja era de 400 milions d'euros i que el brut s'enfila fins als 600. Ara bé, va admetre que la situació és molt millor ara que el 2003, perquè la capacitat del club per generar recursos és molt superior a la de fa set anys. Sobre aquest tema, Faus va explicar que un dels punts que incorporen en el seu programa és el de blindar el club del sobreendeutament i ells consideren que aquest mai pot ser superior al 50% dels ingressos.

Sí que es va mostrar extremadament crític amb els actuals gestors quan va haver de valorar les despeses. En aquest apartat, Faus va qualificar la gestió de «pèssima» destacant que havien augmentat un 129,4%. La famosa partida de «les altres despeses», que també han estat motiu de discussió durant aquests dies, han crescut un 102,4% i ja són de 70 milions d'euros, quan fa set anys eren de 28. «No entenem aquest augment tan espectacular», va assenyalar. Crític amb la gestió, Faus va explicar que en aquests últims anys el Barça havia guanyat només 109,7 milions d'euros d'unes vendes de 2.100 i que la majoria dels beneficis havien estat de la venda de Can Rigalt per 28,6 milions, d'una parcel·la a Sant Joan Despí per 15, per una activació de beneficis per valor de 28 milions més, i 33,3 milions provinents de Sogecable, però que, segons va dir, s'hauran de tornar i el club no ha volgut aprovisionar.

Faus està convençut que l'actual directiva haurà de vendre patrimoni o algun jugador per quadrar els números d'aquest any i va lamentar que els tocarà defensar en l'assemblea de compromissari a l'agost el tancament de l'exercici que firmarà la junta actual. «Confiem que l'auditor serà conservador i que farà bé la seva feina», va concloure.

Patrimoni: la prioritat serà la nova Masia

Jordi Moix va ser l'encarregat d'explicar què proposen en l'àrea de patrimoni. Abans de res, va deixar molt clar que volen mantenir la propietat dels terrenys del club i que l'objectiu principal és maximitzar els rendiments del patrimoni. Els grans projectes són la construcció d'un nou Palau, amb capacitat per a 12.000 persones i que costaria 50 milions, la creació del Barça Park, un complex on hi hauria un hotel, oficines, una zona comercial, un local per als socis, el museu, un auditori i un gimnàs. Pel que fa a la zona del Miniestadi, proposen revisar l'acord amb l'Ajuntament, ja que volen mantenir la propietat i explotar els terrenys en règim de concessió, que permetria ingressar al club uns 10 milions d'euros. Pel que fa al Camp Nou, el volen ampliar i remodelar per dins i per fora descartant absolutament el projecte de Foster. La prioritat, però, serà acabar la nova Masia, situada a la ciutat esportiva. «Amb el que hem pagat per Keirrison n'haguéssim pogut fer dues», va dir Moix. Sobre els terrenys de Viladecans, assegura que faran una «auditoria legal i econòmica», perquè és una «operació opaca».

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.