Barça

Àngel i dimoni

Messi mai va poder marcar contra el Chelsea i l'Inter de Mourinho, però un cop al Real Madrid li ha fet 6 gols en només 7 partits

Leo va néixer el mateix any que el portuguès posava fi a una discretíssima trajectòria com a jugador

Fill d'un porter professional, José Mourinho es va formar en les categories inferiors d'Os Belenenses i va arribar fins al Sesimbra, de la segona divisió portuguesa. Les aptituds, però, no l'acompanyaven, i va posar fi a la seva carrera de jugador el 1987, el mateix any que a milers i milers de quilòmetres naixia Leo Messi. Amb el pas del temps, les dues carreres s'han anat encreuant i mentre l'argentí representa la cara més amable del futbol, la d'un jugador que combina talent i discreció a parts iguals, Mourinho s'ha convertit en un dels grans animadors del show futbolístic; un entrenador d'èxit i un provocador nat. Demà s'enfrontaran al Bernabéu en el que serà el seu catorzè cara a cara. Durant els anys al Chelsea i a l'Inter, es pot dir que el portuguès el va mantenir a ratlla, ja que Leo mai va ser capaç de marcar-li un gol. I amb l'Inter, Mou li va causar una de les decepcions més fortes de la seva carrera: l'eliminació en les semifinals de la Champions 2009/10.

Però amb Mourinho de blanc, tot va canviar. En 7 partits, Messi li ha marcat 6 gols. El primer, en el clàssic de la segona volta de la lliga passada, de penal. Després, en van caure dos més que van ser decisius per sentenciar les semifinals de la Champions, i l'agost passat, acabat d'arribar de les vacances, l'argentí en va marcar tres que van enllestir la supercopa d'Espanya, el primer títol de la temporada. L'argentí, a qui un dia Mourinho es va atrevir a acusar de fer teatre, és ara un dels seus pitjors malsons.

Cristiano Ronaldo, estavellat en el Barça de Guardiola

Poc es pot retreure a Cristiano Ronaldo pel que fa al rendiment ofert en les tres últimes temporades de blanc. El seu problema, però, ha estat el de trobar-se al davant un Barça impecable. Contra Guardiola, les seves xifres no són gaire brillants; s'hi ha enfrontat nou vegades i només li ha marcat tres cops. El primer va ser en el clàssic de la segona volta, al Bernabéu i de penal. Pocs dies després, va tornar a marcar en la final de la copa del Rei, a Mestalla, després de rematar de cap una bona centrada de Di María. En aquest cas, el gol va valer un títol. El tercer va arribar en la tornada de l'última supercopa d'Espanya, al Camp Nou, després d'una jugada estranya dins l'àrea, i va ser insuficient per frenar l'allau de joc del Barça i, sobretot, l'exhibició de Leo Messi, el jugador que també li està tancant les portes de tots els premis individuals. Mentre que l'argentí ja ha marcat quatre vegades al Bernabéu, l'estadi que torna a trepitjar demà, Cristiano només ho ha fet un cop a Barcelona. Tot i que els números del portuguès contra Guardiola no són espectaculars, la realitat és que sempre s'ha mostrat com un dels grans perills del conjunt blanc, segurament el més temible de tots. Més ara que quan s'hi va enfrontar amb la samarreta del Manchester United. Amb el conjunt anglès va topar dues vegades amb el Barça i no li va marcar mai. Pel que fa al resultat final, el va eliminar en les semifinals de la Champions 2007/08, tot i haver fallat un penal al Camp Nou, però després hi va perdre en la final de Roma del 2009. Fa temps que busca la revenja i sembla que aquesta temporada la té més a prop que mai.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.