Barça

L'inquilí de l'Olimp

Leo Messi fa història igualant Michel Platini com a únic futbolista que aconsegueix tres Pilotes d'Or consecutives

Dedica el guardó a Xavi. Amb el premi de Pep Guardiola, Zuric torna a premiar la idea col·lectiva de la Masia

L'inquilí més jove i famós de l'Olimp del futbol va arribar a Zuric acompanyat d'alguns companys, de la seva xicota i dels seus pares. Com en cada un dels últims cinc anys, va arribar cap al migdia i va tornar a Barcelona abans de la mitjanit. En aquest segment curt de temps va tornar a entrar en la història amb la mateixa naturalitat amb què marca gols.

Zuric veu Messi un cop a l'any. Invariablement. La ciutat suïssa és el testimoni de com ha crescut Leo Messi en aquest lustre. Ja no és el que era davant els micròfons. Es refugia en el tòpic però, a poc a poc, s'atreveix amb algun missatge que necessita donar. “És espectacular poder aconseguir el mateix que gent com Cruyff, Van Basten i Platini. Un orgull. Però el més maco és estar amb la gent de l'equip aquí”, va dir Messi en la trobada amb els enviats especials, en una sala de l'hotel habilitada pel Barça. Allà estava envoltat de la seva gent. La seva companya, Antonella, l'esperava amb els seus pares mentre acabava la compareixença davant els mitjans. Ahir no portava corbatí, sinó un vestit de vellut morat i corbata. “Sóc jove per veure el final de la meva carrera, per saber com serà. No hi penso, ni tampoc no m'obsessiona saber què aconseguiré al final del camí. En tot cas, m'agradaria que la gent recordés el meu futbol.” Tot i que no tan marcada com l'any passat, la gala d'ahir va ser una altra festa de la Masia a Zuric. Messi, Xavi i Guardiola, formats a la gran casa del futbol del Barça, rebent els màxims guardons individuals.

Aquesta vegada no li van tremolar les cames, com ell mateix va assegurar després de rebre el premi que, en teoria i segons tots els rumors, havia de caure a les mans d'Iniesta. Quan Ronaldo va dir el nom de Lionel Messi, l'argentí va fer un somriure lleu, de satisfacció, va petonejar i acaronar amistosament el cap del seu amic Xavi i es va dirigir cap a l'escenari. Allà l'esperava la glòria màxima, les pompes de la gala. Però, com sempre, Messi es va comportar com la més terrenal de les estrelles. “Un plaer grandíssim, un honor enorme”, va disparar primer. I va agrair al 47,8% de seleccionadors, capitans i periodistes que havien decidit votar-lo, als seus companys d'equip i es va aturar en Xavi: “És la quarta vegada que som aquí. Vull compartir-lo amb tu, que també t'ho mereixes i per mi és un plaer ser al costat teu al camp i aquí.”

La xifra de gairebé el 50% de votants concreta l'escenari d'unanimitat, el que genera l'estrella argentina del Barça en el concert mundial del futbol. El segon classificat, l'absent Cristiano Ronaldo, va rebre a penes el 21,6%, mentre que Xavi es va haver de conformar amb un 9,2. En l'edició anterior del trofeu, Leo va obtenir 22,6 contra el 17,3 d'Iniesta i el 16,4 de Xavi. Messi votava per primer cop, en qualitat de capità de l'Argentina. Es va inclinar per Xavi, Iniesta i Agüero. La selecció argentina ha estat present constantment en les referències de Leo. Va confessar que mai havia sentit com ara que el seu país està orgullós de les coses que ell aconsegueix. I va assenyalar que el mundial del Brasil 2014 “serà una oportunitat bonica per a l'Argentina, tot i que ara mateix hi ha moltes seleccions al davant”. Els gestos que va deixant al seu pas commouen. Igual que Xavi, Sandro Rosell, es va atrevir a considerar que s'estava al davant del “millor jugador de tots els temps.”

Neymar també el va considerar “el més gran de tots”. Messi, l'home que es tuteja amb la història, que la fa seva cada dia, prefereix “no pensar en el futur” i sentencia: “Només vull disfrutar del que m'ha tocat viure”.

Amb el que ha aconseguit, ja es pot dir que Messi és el millor futbolista de tots els temps
Sandro Rosell
PRESIDENT DEL bARÇA
Recollir aquest premi és un orgull. Vull que la gent es recordi del meu futbol
Leo Messi
JUGADOR DEL BARÇA
Messi és un jugador únic i és tan mereixedor del premi com ho hauria estat Xavi
Andrés Iniesta
jugador del barça
Tot el que guanyo li dec als meus companys del Barça i també de la selecció argentina
Leo Messi
JUGADOR DEL BARÇA
Farem l'impossible perquè Leo continuï molts anys al Barça i es retiri aquí
Sandro Rosell
PRESIDENT DEL BARÇA

També en l'onze ideal

Cinc blaugrana. Dani Alves, Piqué, Iniesta, Xavi i Messi formen la columna vertebral del millor equip de la FIFA, que van completar Casillas, Ramos, Alonso, Cristiano, Vidic i Rooney
El 9

A banda del trofeu a millor entrenador i de millor jugador, els blaugrana també van acaparar bona part del protagonisme en l'onze ideal que la FIFA va donar a conèixer durant la gala. Dels onze escollits, cinc jugadors vesteixen la samarreta blaugrana. A més de Leo Messi i Xavi Hernández els altres tres jugadors que representen el millor equip segons la FIFA són Dani Alves, Gerard Piqué i Andrés Iniesta.

L'equip el van completar quatre jugadors del Real Madrid: Iker Casillas, Sergio Ramos, Xabi Alonso i Cristiano Ronaldo i dos del Manchester United. Van ser Nemanja Vidic i Wayne Rooney els que van representar l'actual subcampió d'Europa.

El millor onze és escollit pels més de 50.000 afiliats del FIFPro, el sindicat internacional de futbolistes. El ple blaugrana és gairebé històric, si és té en compte que entre els nominats finals hi havia cinc jugadors blaugrana més que finalment no van tenir premi. Van ser Víctor Valdés, Carles Puyol, Sergio Busquets, Cesc Fàbregas i David Villa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.