Barça

El àrbitres demanen sanció per a Piqué

Feina per al comitè de competició. Sánchez Arminio diu que denunciarà el defensa del FC Barcelona per manifestar que Velasco Carballo el va expulsar de manera premeditada

El president del comitè tècnic d'àrbitres, Victoriano Sánchez Arminio, va anunciar ahir, en declaracions a Radio Nacional de España, que denunciarà Gerard Piqué davant el comitè de competició de la Federació Espanyola de Futbol per dir que l'àrbitre Carlos Velasco Carballo, que el va expulsar en el Barça-Sporting de Gijón de dissabte passat, va actuar amb premeditació. “Les declaracions de Piqué són desafortunades i molt greus; afecten l'estament arbitral i, lògicament, les denunciarem”, va manifestar el que va ser col·legiat càntabre abans d'afegir: “Et bull la sang, un esportista ha de tenir respecte pels altres.” El comitè de competició, el mateix estament que, per exemple, no va rebre cap petició de sanció quan José Mourinho va assetjar un àrbitre esperant-lo al pàrquing del Camp Nou, rebrà, doncs, una petició de càstig per a Gerard Piqué. Ahir no hi va haver resposta oficial del FC Barcelona sobre aquest assumpte, però el secretari i portaveu de la junta directiva blaugrana, Toni Freixa, va fer una piulada prou significativa: “Ja hem trobat una altra coseta... Molt bé! Quin escàndol! Fenomenal feina d'aquests grans professionals...”

I demà passat al matí, com cada dimecres, Carlos Velasco Carballo, sense por a ser sancionat per ningú, revisarà el partit que li ha tocat xiular el cap de setmana. Posarà el DVD del Barça-Sporting, s'asseurà a la butaca, premerà el play i podrà veure com Gálvez fa penal a Alves, com Botía empenta Keita dins l'àrea, com Nacho Cases rebutja la pilota amb la mà, també dins l'àrea, i com l'entrada de Piqué a De las Cuevas en el primer minut de la segona part és mereixedora, com a molt, de targeta groga. “Els dimecres al matí veig el partit que vaig xiular el cap de setmana anterior i preparo talls de vídeo amb les jugades a les àrees, les targetes, els fores de joc... Aquests talls els visiono amb els meus assistents en el viatge següent per a un partit”, deia recentment l'àrbitre madrileny –sí, madrileny– en una entrevista a la revista de la LFP. Gálvez, Alves, Botía, Keita, Cases i Piqué seran, sens dubte, els protagonistes dels vídeos que Velasco Carballo editarà aquesta jornada.

Sisè millor àrbitre el 2011, segons la IFHHS, i dedicat professionalment a l'arbitratge –“en cos i ànima” segons les seves paraules–, Carlos Velasco Carballo assegura també que al camp tracta de ser amable i, alhora, estricte. “M'agrada ser dialogant amb els jugadors, però si crec que s'han passat de la ratlla actuo amb molt de rigor.” Amb rigor i, segons Gerard Piqué, amb premeditació. “S'ha vist a la televisió que no faig ni falta. Ha estat una expulsió premeditada. En el descans li he dit que hi havia penal sobre Keita i ell se l'ha guardat”, va etzibar el central blaugrana dissabte a la sala de premsa. Unes paraules que podrien passar-li factura.

TONI FREIXA

“Ja hem trobat una altra coseta... Molt bé! Quin escàndol!”

SÁNCHEZ ARMINIO

“Les declaracions de Piqué són desafortunades, molt greus i les denunciarem”

No ho van fer ni amb Mourinho ni amb Casillas

Sánchez Arminio corre a defensar Velasco Carballo demanant una sanció per a Piqué, una decisió que contrasta amb l'actitud que ha tingut amb altres accions protagonitzades per membres de la plantilla del Real Madrid aquesta mateixa temporada. El Barça va eliminar el mes de gener el Madrid de la copa i els blancs no van saber encaixar la derrota. Casillas va esbroncar Teixeira Vitienes quan es retirava cap als vestidors i li va arribar a dir que després del partit se n'anés amb els jugadors del Barça de festa a celebrar la victòria blaugrana. El mateix Casillas va reconèixer posteriorment que havia dirigit aquelles paraules a l'àrbitre, però Sánchez Arminio no va decidir que havia de defensar aquell dia Teixeira Vitienes, que va ser també atacat de manera barroera per Mourinho, que va esperar aquest mateix col·legiat aquell dia al pàrquing del Camp Nou recolzat al cotxe dels àrbitres i quan marxaven li va dir: “Quin artista, com t'agrada fotre els professionals.” Cap de les dues accions van ser considerades greus per Sánchez Arminio i no les va denunciar
al comitè de
competició.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.