Barça

La lliga, més viva que mai

El Barça remunta un partit que se li havia posat molt costa amunt i demostra en un acte de fe i de persistència que lluitarà per aquest títol fins al final

Messi va iniciar la reacció blaugrana i el gol de la victòria va arribar amb un penal sobre Cuenca molt discutit pels jugadors del Llevant

La lliga està més viva que mai. Al mateix estadi on el Barça es va endur els títols del 2005 i el 2011, l'equip de Guardiola no va voler enterrar les seves aspiracions en el campionat d'enguany i mantindrà fins al final el duel amb el Real Madrid de Mourinho. El clàssic de dissabte que ve serà decisiu. I d'infart. Durant molts minuts l'equip va veure com se li escapava la lliga de les mans de manera injusta, però va ser capaç de capgirar el resultat en la segona part amb un altre doblet de Leo Messi, que ja ha acumula 41 gols, i va reptar l'etern rival a superar-los al Camp Nou per sentenciar el títol. Si els blancs cauen, el Barça ha demostrat que persistirà fins al seu últim alè.

La victòria del Madrid contra l'Sporting de Gijón obligava el Barça a no fallar al Ciutat de València. I Guardiola, conscient d'això, va ser valent i va mantenir el sistema amb tres defenses contra un Llevant que també va sortir amb un onze força ofensiu amb Valdo i Botelho a les bandes, Koné en punta i Barkero per darrere. Amb el duel d'anada de les semifinals de la Champions contra el Chelsea dimecres que ve, Guardiola no va voler arriscar i ni Alves ni Piqué van ser titulars. Tampoc Iniesta, que es va quedar a la banqueta com a revulsiu. Qui sí que va tornar va ser Cesc, ubicat en el rombe d'un centre del camp format per Busquets, Xavi i Thiago. Al davant, Alexis es va situar a la dreta, Pedro, a l'esquerra i Messi, com a fals nou.

Amb aquest plantejament, el Barça es va fer amo i senyor del control del joc i arribava amb facilitat als voltants de l'àrea de Munúa. En el minut 3, Xavi ja ho va provar, però el seu xut va ser massa tou, i dos minuts més tard era Pedro qui ho intentava després de rebre una bona obertura de Messi dins l'àrea. L'ocasió més clara en aquests primers deu minuts va ser una rematada de cap de Thiago a centrada d'Alexis des de la banda dreta. Va marxar fora perquè el migcampista havia perdut la perspectiva de la porteria. Thiago la tornaria a tenir amb un altre cop de cap després de pentinar una falta lateral de Messi. El Barça madurava el gol i s'intuïa que no tardaria a arribar, perquè el Llevant, malgrat la valentia de l'alineació, defensava amb deu homes al darrere. Això sí, quan recuperava la pilota sortia amb força jugadors al contraatac.

Injustícies del futbol, però, el que va arribar va ser el gol local. A Valdés se li va escapar la pilota de les mans en el llançament d'un córner, la pilota va quedar per a Juanfran, que, en intentar-la posar a l'àrea va anar a parar a les mans de Busquets. Teixeira Vitienes no s'ho va pesar ni un segon i va xiular penal. Barkero va enganyar perfectament Valdés i posava la lliga molt costa amunt al conjunt de Guardiola, que a partir del minut 35 va enviar Pedro a la dreta i Alexis acompanyant Messi al centre. El tècnic buscava una reacció que no va acabar d'arribar. Abans del descans, Cesc la va tenir amb el cap i el Llevant hauria pogut fer el segon amb un xut creuat de Pedro López.

Després de la represa, Guardiola s'ho va jugar tot i va fer entrar Cuenca per Xavi i va endarrerir la posició de Cesc. El partit es va convertir en un atac i gol amb el Barça sencer jugant gairebé tota l'estona al terreny de joc del Llevant. El tècnic blaugrana va recórrer també a la màgia d'Iniesta, que va reemplaçar Pedro. El conjunt llevantí només es defensava, però hauria pogut sentenciar el duel després d'un malentès entre Thiago i Mascherano al centre del camp que va deixar gairebé sol Barkero, que va centrar amb Valdés venut; però el gran capità, Puyol, va interceptar la passada. El Barça necessitava un gol per no deixar escapar la lliga i ficar-se en el partit, i després de dues ocasions d'Adriano i Cesc, va aparèixer Messi, qui si no, per donar esperances amb el seu gol número 40 en la lliga. L'argentí va definir amb un xut ajustat després de fer una paret amb Alexis a la frontal. Calia un segon gol per completar la remuntada, i va arribar des del punt de penal en una decisió que portarà polèmica. Cuenca es va internar a l'àrea per la dreta i va ser lleugerament empentat per Botelho. Teixeira Vitienes no va xiular res en un primer instant, però segons després va assenyalar els 11 metres a instàncies de l'assistent. Messi no va fallar. Amb l'1 a 2, Guardiola va fer un últim canvi i, per dotar de més consistència a l'equip, va fer entrar Alves per Alexis. Fins al final, els blaugrana van mantenir l'assetjament a la porteria del Llevant però el gol de la tranquil·litat no va arribar.

INFORTUNI

El Llevant es va avançar gràcies a un penal per mans de Sergio Busquets marcat per Barkero

MESSI

L'argentí, el líder de la remuntada, va fer un altre doblet i ja acumula 41 gols en la lliga