Barça

La pilota és del Barça

La FIFA i ‘France Football' van donar a conèixer ahir els tres finalistes, que són Messi, Iniesta i Cristiano Ronaldo

L'argentí podria sumar la seva quarta Pilota d'Or, una fita que no s'ha aconseguit en la història

El FC Barcelona, i en especial dos dels seus jugadors, Messi i Iniesta, tornaran a acaparar tot l'interès del futbol mundial en la gala que se celebrarà el 7 de gener a Zuric, la ciutat suïssa on la FIFA i la revista France Football faran entrega de la Pilota d'Or, el guardó individual de més prestigi que pot rebre un futbolista, en l'edició del 2012. Ahir, des de São Paulo, la FIFA va fer públic els nominats als millors de l'any en les diverses categories i no hi va haver gaires sorpreses. Qui tornarà a intentar impedir la festa blaugrana serà Cristiano Ronaldo, que des que la va guanyar el 2008, està orfe de Pilotes d'Or.

Messi, el favorit

L'argentí és el clar favorit a obtenir la seva quarta Pilota d'Or, una gesta que no ha aconseguit cap altre futbolista. Ara bé, hi ha unanimitat que si algú s'ho mereix és Leo Messi. “Cristiano Ronaldo tornarà a guanyar en algun moment la Pilota d'Or, perquè ell i Messi estan per sobre d'Iniesta, que és un gran jugador a qui admiro, però també crec que Messi està un esglaó per sobre de Cristiano”, va assegurar Ronaldo Nazario de Lima, exjugador del Barça i el Real Madrid i propietari de dues Pilotes d'Or. Aquesta ha estat l'última veu a afegir-se al clam perquè sigui el blaugrana qui s'endugui el premi, però al llarg d'aquests mesos i dies han estat moltes més. Fins i tot el president de la UEFA, Michel Platini.

El Pichichi de la lliga espanyola amb 50 gols, els 82 que ja ha fet aquest 2012 i que pot ampliar en els propers dies, el guardó com a màxim golejador de l'edició passada de la Champions amb 14 gols i la copa del Rei amb el Barça són la seva principal carta de presentació davant les prop de 600 persones encarregades de la votació entre periodistes, capitans i entrenadors –aquests dos últims amb un pes del 30% dels vots–, de les gairebé 200 seleccions afiliades a la FIFA. El dia de la gala es coneixeran tots els vots.

En aquesta edició, Cristiano Ronaldo vol deixar de ser el convidat de pedra. El madridista considera que la lliga i la supercopa d'Espanya aconseguides amb el club blanc i els seus 46 gols són arguments de pes per pispar la Pilota d'Or a l'argentí. En contra seva, però, hi ha el seu irregular rendiment en aquest final d'any –ara fa tres partits consecutius que no marca– i que es va quedar a les portes de jugar la final de l'Eurocopa, una competició en què va anar de menys a més.

I precisament és Andrés Iniesta qui ha de donar gràcies al seu excel·lent paper en l'Eurocopa d'Ucraïna i Polònia per haver-se colat entre els tres finalistes. El migcampista manxec va guanyar el torneig amb la samarreta de la selecció espanyola i ell va ser escollit el millor jugador de la competició. Iniesta va quedar segon l'any 2010 i aquest és el segon cop que és al podi. Amb el FC Barcelona va guanyar la copa i a l'inici d'aquesta temporada va ser escollit el millor jugador de l'any per la UEFA.

A l'espera de la sorpresa

Seria una sorpresa majúscula, però, que Iniesta acabés guanyant la Pilota d'Or. En declaracions a La Xarxa, Luis Suárez, l'únic jugador espanyol que la té, va admetre que la seva gran oportunitat va ser el 2010, l'any en què van guanyar el mundial i que va coincidir amb Xavi també com a finalista. El gallec és un dels pocs que no considera que Messi sigui un clar favorit per repetir triomf. “Sembla que Cristiano Ronaldo ha fet poc perquè l'altre ha fet més, però també ha fet molt. Són dos rivals temibles per a aquest trofeu.” Cruyff, per contra, no es va voler mullar i va dir que era “normal” que aquests fossin els tres finalistes.

MESSI

És el favorit gràcies als 82 gols que acumula, el seu joc i els títols assolits

Els tres entrenadors una altra vegada

Un altre cop Josep Guardiola, José Mourinho i Vicente del Bosque. Els mateixos tres candidats que el 2011 van arribar a la tria final del millor entrenador de l'any repeteixen aquest 2012. La FIFA i la revista France Football, que entregaran també aquest premi en la cerimònia de la Pilota d'Or, ho van anunciar ahir a São Paulo. “Això demostra la potència del futbol espanyol, tant en jugadors com en entrenadors”, va manifestar el secretari general del màxim organisme futbolístic internacional, Jerôme Vackle.

L'últim guanyador d'aquest trofeu va ser Josep Guardiola, després d'una campanya en què va portar el FC Barcelona a guanyar la Champions League i la lliga. José Mourinho, va ser millor tècnic l'any 2010. Qui sembla tenir més números per guanyar, però, és el seleccionador espanyol Vicente del Bosque. El triomf de la roja en l'Eurocopa de Polònia i Ucraïna el converteix, si més no, en el gran favorit.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.