Barça

Leo Messi, primer jugador en guanyar la quarta Pilota d'Or

El davanter blaugrana, que la suma consecutivament, supera a Andrés Iniesta i Cristiano Ronaldo en la votació pel premi

Cinc jugadors blaugrana són escollits en l'onze ideal del 2012

Vicente del Bosque guanya el guardó a millor entrenador

El davanter del FC Barcelona, Leo Messi, ha aconseguit aquest dilluns a Zuric batre un altre rècord després de convertir-se en el primer jugador de la història en guanyar per quarta vegada el premi de la Pilota d'Or com a millor jugador de l'any. A més, els quatre guardons els ha aconseguit de forma consecutiva (2009, 2010, 2011 i 2012). D'aquesta manera, el jugador argentí ha superat amb un 41,60% dels vots el davanter del Reial Madrid Cristiano Ronald, que ha quedat segon amb el 23,68%. En tercer lloc s'ha situat el migcampista del Barça Andrés Iniesta amb el 10,91% dels vots.

Durant la gala que ha organitzat la FIFA i la revista France Football, també s'ha entregat el premi a millor entrenador de l'any. En aquest cas, el tècnic de la selecció espanyola, Vicente del Bosque (34,51%), ha superat en la votació l'entrenador del Reial Madrid, José Mourinho (20,49%), i l'exentrenador del Barça Pep Guardiola (12,91%).

En la cerimònia, també s'ha escollit el millor onze de l'any 2012 i el Barça i el Reial Madrid han col·locat cinc jugadors cadascun. L'altre jugador ha estat el davanter de l'Atlètic de Madrid Radamel Falcao. Així doncs, l'equip ideal està format per Iker Casillas (Reial Madrid) a la porteria; Dani Alves (Barça) Gerard Piqué (Barça), Sergio Ramos (Reial Madrid) i Marcello (Reial Madrid), a la defensa; Xabi Alonso (Reial Madrid), Xavi Hernàndez (Barça) i Andrés Iniesta (Barça), al mig del camp ; i Leo Messi (Barça), Radamel Falco (At. Madrid) i Cristiano Ronaldo (Reial Madrid), a la davantera.

El premi Puskas, al millor gol del 2012, ha estat pel jugador Mirolsav Stoch, superant el jugador colombià Radamel Falco i el brasiler Neymar (Santos).

El guardó a la millor jugadora femenina del 2012 ha estat per la nord-americana Abby Wambach, que ha superat la seva compatriota Alex Morgan i la brasilera Marta.

El mític defensa del Bayern de Munic i de la selecció alemanya, que va conquerir el Mundial del 1974, Franz Beckenbauer, ha estat homenatjat amb el premi FIFA Presidencial 2012.

El premi fair play ha estat aquesta any per la federació d'Uzbekistan.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.