Barça

Més enllà del 2016

Sandro Rosell assegura que es presentarà a la reelecció a la presidència del Barça d'aquí a tres anys

L'objectiu de la decisió és poder “finalitzar tots els reptes iniciats”

Sandro Rosell va assegurar ahir que es presentarà a la reelecció a la presidència del Barça el 2016. El president blaugrana ho va comunicar en la celebració anual del Senat del FC Barcelona, un acte que enguany ha servit per estrenar la sala Auditori 1899, situada a la nova seu social del club. Davant de gairebé dos-cents senadors, el màxim mandatari de l'entitat blaugrana va explicar la seva decisió d'aquesta manera: “La meva intenció és presentar-me a la reelecció i demanar al soci que em segueixi donant la seva confiança per acabar els reptes que hem encetat.” En aquest sentit, Sandro Rosell va citar alguns d'aquests objectius, que són: “Continuar regant el jardí de la nostra Masia, continuar apostant per un model de joc que mantingui l'excel·lència esportiva, treballar per enfortir la nostra economia i oferir als nostres socis les millors propostes per tenir un estadi a l'altura del nostre equip, que són reptes de futur que ens il·lusionen molt.” L'anunci de Sandro Rosell de voler continuar en la presidència del Barça més enllà del 2016, tot i que anteriorment ja havia insinuat algun cop que així ho acabaria fent, es produeix a poc més de dos mesos d'arribar a l'equador del seu mandat, iniciat l'1 de juliol del 2010. En cas de tornar a guanyar les properes eleccions, doncs, –en les passades es va convertir en el president més votat de la història de l'entitat, amb més de 35.000 vots i més d'un 61% del total de votacions– Rosell podria continuar ocupant el càrrec fins al 2022, després que la secretaria general de l'Esport establís que els mandats presidencials dels clubs esportius havien de ser de sis anys.

Sandro Rosell també va afegir que ell i la seva junta continuen tenint “molta il·lusió” i va defensar el model actual del club: “Entre tots hem de construir el futur que el Barça mereix. Volem continuar sent un club de referència pel seu joc, la seva gestió, els seus valors i que es preocupi pel seu país i pels joves. Volem continuar creixent, anem pel bon camí i tenim la màxima il·lusió pel present i pel futur que ens espera.” En la mateixa línia, i apel·lant a la transcendència global del Barça, Rosell també va apuntar que “cada cop més clubs es fixen” en un model blaugrana que “gaudeix d'un reconeixement mundial”. Això, abans de concloure que l'objectiu és que els èxits esportius vagin acompanyats dels institucionals: “Sabem la dificultat que representa superar-se quan toques l'excel·lència, però, com el nostre equip, no et pots conformar. Volem continuar guanyant-ho tot, amb ordre institucional i econòmic.”

Les quotes no pujaran

El president del Barça també va tenir temps per analitzar extensament l'actual situació econòmica del club. Sandro Rosell va recordar que ell i la seva junta directiva van heretar el club “en una situació molt delicada” i que van “avalar una part del pressupost” amb el seu patrimoni personal, i que “amb molt d'esforç i mantenint la línia d'austeritat i de contenció en la despesa s'està redreçant la situació”. De fet, va explicar que enguany, pel que fa a aquest apartat, el club està anant pel bon camí i que es preveu que dels 431 milions de deute que tenia l'entitat el 2010, en el moment que Rosell va accedir a la presidència, quan acabi el curs es rebaixi fins als 300. A més de remarcar que l'objectiu d'aquí al final del mandat, és a dir, d'aquí a tres anys, és reduir-lo fins als 200 milions d'euros, “una quantitat relativament raonable”, va comentar Rosell. El president blaugrana també va afegir que el desig del club és “no haver de dependre dels bancs i afrontar els deures patrimonials en el futur, com ara el nou Camp Nou, sense posar en risc el projecte esportiu”, a més de recordar, en un episodi ja famós i amb el qual sovint bromeja, que “les fotocòpies encara es fan en blanc i negre”. El màxim mandatari del Barça també va confirmar que el club no apujarà les quotes als socis durant aquest mandat.

La meva intenció és presentar-me a la reelecció i demanar al soci que em torni a donar la seva confiança per acabar els reptes encetats
L'objectiu d'aquí al final de mandat és reduir el deute fins als 200 milions, una quantitat raonable relativament
Entre tots hem de construir el futur que el Barça mereix. Volem continuar sent un club de referència, per joc, gestió i valors

“Tito i Abidal, els triomfs de la vida”

L'apartat esportiu també va ser un dels més destacats del discurs d'ahir de Sandro Rosell. Un cop més, el president blaugrana va destacar que el més important ha estat la recuperació d'Éric Abidal i de Tito Vilanova: “La recuperació del nostre entrenador, Tito Vilanova, i el retorn d'Abidal al futbol en actiu ens han provocat unes emocions tan o més intenses que qualsevol títol. Aquests són els triomfs de la vida, les victòries que recompensen la lluita i la superació de l'ésser humà més enllà de l'esportista.” Per tot plegat, Rosell va comentar: “Aquest any ja hem guanyat una cosa més important que qualsevol trofeu. Podem estar convençuts que aquesta ha estat una temporada especial.” A més, va dir que “la lliga, si s'assoleix, serà una de les més especials de la història del club” i que “seria la quarta en cinc anys i certificaria el cicle dominador del Barça en el futbol espanyol”. D'altra banda, Rosell també va animar el jugador de l'equip de bàsquet Pete Mickael, que es perdrà la resta de la temporada per una trombosi pulmonar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.