Barça

Tito Vilanova: “No em ve de gust llançar la tovallola”

L'entrenador del FC Barcelona no vol parlar de remuntada contra el Bayern, però tampoc dóna l'eliminatòria per perduda

Vilanova assegura que se sent amb forces i “moltíssimes ganes” per continuar la temporada que ve

Per primer cop en cinc mesos, i després del viatge a Nova York per rebre tractament contra el seu tumor, Tito Vilanova ha reaparegut públicament aquest divendres per dir que se sent amb forces, que l'equip està bé i que seguiran lluitant per guanyar-ho tot. “Em trobo molt bé després de tot el procés que he passat. Tenia ganes de ser aquí”, ha començat. I, dit això, ha assegurat que no ha pensat en cap moment a deixar el càrrec, i que si la salut li ho respecta, se sent amb forces i “moltíssimes ganes” per continuar la temporada que ve.

Com és habitual, sobre l'eliminatòria de la lliga de campions contra el Bayern, ha estat molt clar: “És molt difícil, però tenim l'obligació d'intentar-ho. No podem dir que no en som capaços. Som el Barça. Serà molt complicat, però no em ve de gust llançar la tovallola.” I, en aquest sentit, ha remarcat que als jugadors els va doldre molt el resultat de Munic i que aquesta és un bon senyal per poder reaccionar. “Ens queda un partit a casa contra el Bayern, i intentarem demostrar que la diferència entre tots dos equips no és tan gran.”

Vilanova ha indicat que el Bayern va aconseguir crear un gran clima amb la seva afició, i que espera que dimecres que ve el Barça també sigui capaç de fer-ho.

El tècnic empordanès ha destacat que en l'esport d'elit costa molt mantenir-se a un nivell tan alt i durant tant de temps i que, al seu parer, “no hi ha cap canvi de cicle”. Més encara: “El partit de Munic no varia l'opinió que tinc de la plantilla.”

Quan se li ha preguntat sobre la seva relació amb Pep Guardiola, Tito Vilanova ha estat igual de clar: “Sóc amic íntim de Guardiola des de petit, quan vam entrar a la Masia. Hem viscut una etapa al club insuperable, però és veritat que amb la distància les relacions es refreden, sí.”

I quant a Víctor Valdés, ha argumentat: “Si Víctor fos un jugador de fora, l'intentaria convèncer de quedar-se dient-li les coses bones i dolentes del club. Però amb ell no ho puc fer, això. Ara ens juguem coses molt importants. Quan tot acabi parlaré amb ell perquè vull conèixer la seva opinió.”

En un discurs optimista, sincer, directe i amb sentit l'humor, ha agraït el compromís dels jugadors i de tot l'equip tècnic durant la seva absència, i ha assegurat: “Crec que avui el Barça té un staff millor que abans que marxés, perquè tothom s'ha vist obligat a fer més del que li tocava.”

Vilanova ha explicat també els motius que l'han portat a aparèixer en roda de premsa, i ha reconegut que pensava esperar una setmana més pels efectes secundaris del seu tractament, però el resultat contra el Bayern hi ha ajudat, i és que: “Després del resultat de l'altre dia, no volia fer la sensació que m'amago”, ha conclòs.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.