Barça

“Tinc forces per seguir”

“En cap moment he tingut la intenció de deixar-ho”

“Com abans la guanyem, molt millor”

“No hi ha gaires jugadors capaços de jugar en aquest equip. Segueixo pensant que tenim una gran plantilla”

Envoltat d'un interès màxim, Tito Vilanova va tornar a aparèixer públicament ahir a la tarda per confirmar, entre altres coses, que seguirà sent el primer entrenador del FC Barcelona la temporada vinent. “Em sento amb forces i, sempre que la salut em segueixi respectant, tinc moltíssimes ganes de continuar”, va sentenciar en una de les seves primeres respostes. El tècnic empordanès va fer evident que es troba cada dia millor i, durant els gairebé tres quarts d'hora que va durar la seva roda de premsa, va posar les coses a lloc en molts aspectes de l'actualitat del Barça.

Un dels quals, per exemple, els efectes que podria tenir la derrota de dimarts passat, contra el Bayern, en la planificació per a la temporada vinent. “No n'hem tornat a parlar, però per part meva no canvia res. Hem tingut un resultat que fa mal, inesperat, però tinc clara la valoració de la plantilla. Si em poso a pensar en jugadors que podrien venir, difícilment en trobo de capaços de jugar d'una manera continuada al nostre equip. Segueixo pensant que tenim una gran plantilla, que molts dels nostres futbolistes són molt joves, i els que no ho són tant segueixen tenint ganes de continuar guanyant”, va etzibar per tancar aquest assumpte.

Tot i que va acabar reconeixent que el seu equip ha patit especialment les baixes a l'eix de la defensa, Tito va insistir a dir que “potser no hi ha tants centrals vàlids per jugar al Barça” i va usar l'exemple de Zlatan Ibrahimovic: “En els darrers anys, hem portat grans jugadors i hem fet una gran despesa, però no s'han adaptat.” L'entrenador blaugrana, que ha trigat gairebé un mes a trepitjar la sala de premsa com a conseqüència dels efectes secundaris del tractament contra el càncer rebut a Nova York, que li han afectat la veu, va manifestar també el seu desig de guanyar la lliga “com abans, millor” i va treure importància a la Messidependència del seu equip: “Sempre n'hem tingut, no només en els últims partits. Com voleu que no en tinguem si és el millor jugador del món? Tant de bo la continuem tenint durant molts anys.”

Apassionat de la seva feina, el tècnic blaugrana va deixar ben clar que “en cap moment” ha tingut “el pensament de deixar-ho” i va revelar que els metges li han aconsellat que treballi: “Si tenim dos dies de festa m'avorreixo. Aquesta feina no és una càrrega per a mi, al contrari.” Tot i la distància entre Barcelona i Nova York, com és sabut, durant la seva absència Tito ha estat al damunt del dia a dia de l'equip. “Si el tractament l'hagués pogut fer a Londres, a París o a Barcelona hauria treballat com l'any passat, quan venia a entrenar gairebé cada dia. A Nova York em trobava bé i vaig mirar d'ajudar en el que podia. Les noves tecnologies ho van fer tot més senzill”, va explicar.

No hem tornat a parlar de la temporada que ve, però per part meva no canvia res. Tinc clara la valoració de la plantilla
Si tenim dos dies de festa no sé què fer. Aquesta feina no és una càrrega per a mi. Els metges m'han aconsellat que treballi
Sempre hem tingut dependència de Messi, no només en els últims partits. I tant de bo la continuem tenint durant molts anys

“No hi ha canvi de cicle”

Vilanova va esbandir, clar i català, un tema que agrada especialment a la premsa de Madrid. Hi ha canvi de cicle en el futbol mundial? El Barça ha deixat de ser el rei?: “En l'alta competició és molt difícil estar sempre a dalt. Hem aconseguit estar a un nivell molt alt durant tres anys. Dins d'un cicle, hi ha punts més alts en els quals pots aconseguir més èxits. El que vam viure en els tres primers anys serà irrepetible, però no només per al Barça. No crec que hi hagi un canvi de
cicle, ni de bon tros.”

Tito va voler subratllar també el valor del que ha fet el seu equip aquesta temporada, tot i la seva absència. “La situació que s'ha donat en aquest club és difícil que es doni en un altre lloc. La majoria de membres del cos tècnic i jugadors hem mamat el Barça. El club tenia una situació complicada amb la meva malaltia, hauria entès qualsevol decisió. Hem d'estar contents amb aquests jugadors. Els agraeixo l'esforç i el compromís.”

“Amb la distància les relacions es refreden”

Tito va haver de respondre sobre un assumpte espinós: la seva relació amb Pep Guardiola. “Se n'ha parlat, sí”, va començar dient abans d'afegir: “Som íntims des de petits, des que ens vam conèixer a la Masia, i hem viscut una etapa espectacular, crec que irrepetible, a la banqueta del Barça.” Finalment, el tècnic blaugrana va reconèixer que el seu tracte amb el futur entrenador del Bayern s'ha refredat: “Amb la distància, lògicament, les relacions es refreden.”

D'altra banda, Vilanova no va voler valorar les declaracions de Toni Freixa, portaveu de la directiva del FC Barcelona, que va manifestar que l'avui entrenador blaugrana havia superat Guardiola esportivament i també en l'aspecte humà: “Té tot el dret de dir el que li sembli. No estic aquí per parlar de les opinions dels altres, i menys si és un directiu del club del qual en sóc treballador. D'altra banda, no treballo pensant en les comparacions, miro de fer be les coses.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.