Barça

“El necessitava i no va estar al meu costat”

“Qui estava sol a Nova York, qui necessitava ajuda, qui passava un mal moment era jo”

“Tinc la sensació que, en aquests moments, som una mica més dèbils que uns dies enrere”

L'estrena de Tito Vilanova davant la premsa en la seva segona temporada al capdavant del primer equip del FC Barcelona va tenir com a convidat especial, de manera inevitable, Josep Guardiola. De fet, bona part de la llarga compareixença de l'entrenador blaugrana d'ahir, de més d'una hora de durada, va estar dedicada a qui ara seu la banqueta del Bayern de Munic, que dijous passat va colpejar fort la directiva de Sandro Rosell, i de passada el mateix Tito, també des d'una sala de premsa. “Sempre he mirat d'evitar els temes personals, crec que no interessen a la gent. Però vaig escoltar les paraules del Pep i em sembla que no va estar encertat. He de reconèixer que em va sorprendre. No em sembla que ningú de la junta directiva hagi fet servir la meva malaltia per atacar-lo”, va etzibar el tècnic blaugrana en la seva primera resposta sobre aquest assumpte.

Defensa de la junta

“La meva família i jo estem encantats amb el tracte del club pel que fa a la meva malaltia. Aquesta sensació l'he tingut amb tothom proper a mi. Hi ha gent que ha agafat un avió per venir a visitar-me a Nova York”, va afegir abans de donar la seva versió dels fets ocorreguts durant la seva estada als Estats Units, entre el febrer i l'abril d'aquest any. “Ens vam veure a Nova York quan hi vaig anar en una visita de dos dies però, després, quan hi vaig anar per fer un tractament de dos mesos i em van operar, no ens vam veure. I no va ser per culpa meva”, va dir.

Tito va ser clar quan, responent de mala gana més preguntes sobre Guardiola, va deixar anar: “És el meu amic, en aquell moment el necessitava i va creure que no havia d'estar al meu costat. Jo hauria actuat d'una altra manera.” I que: “Si no ens vam veure no és perquè jo no volgués. Qui estava sol a Nova York, qui necessitava ajuda, qui passava un mal moment era jo.” D'altra banda, el tècnic empordanès va insistir a lamentar que aquest debat públic provoca una divisió en l'entorn del FC Barcelona que no és gens bona: “La gent vol sentir parlar de futbol, no li interessen els -ismes. En l'única cosa que hem de pensar és en el barcelonisme, la resta ens divideix. Tinc la sensació que, en aquests moments, som una mica més dèbils que uns dies enrere.”

Preguntat sobre si Guardiola es podia haver molestat en saber que Tito acceptava ser el seu successor, el tècnic empordanès va comentar que: “En aquells dies vaig parlar amb en Pep i li vaig fer saber quina era la meva intenció. Ell va ser, a més, qui em va animar a ser l'entrenador del primer equip del Barça. Per tant, d'aquí no ve el problema. Ens coneixem des de fa 28 anys, és el meu amic i junts hem escrit una pàgina inesborrable al Barça.”

Autocrítica

Ahir tocava parlar també d'altres assumptes. De la planificació de la temporada que ve, per exemple. “Hem arribat al dia d'avui amb la mateixa idea que en la reunió que vam tenir el mes de febrer, a Nova York. Llavors vam parlar de fitxar Neymar i el tenim aquí. També vam parlar d'incorporar un bon central i s'hi està treballant”, va explicar Vilanova, que va revelar també que: “Les dues setmanes posteriors al final de la temporada passada les vaig passar reunit amb l'staff per parlar de què podíem millorar.”

Segons l'entrenador del Barça, ell i el seu cos tècnic fan autocrítica constantment. “Hem analitzat la temporada passada des d'una perspectiva positiva. Vam arribar a les semifinals de la Champions i la copa. Intentarem millorar això, i també tractarem de tornar a guanyar la lliga, ara amb 101 punts”, va dir. Sobre el protagonisme de la gent del planter, Tito va defensar que, en la majoria d'alineacions de la temporada passada, “hi havia set o vuit jugadors fets a casa”, i va destacar el paper dels tres jugadors que van pujar del filial. “Montoya i Tello van sumar minuts en més de vint partits. Bartra, menys”, va explicar. Finalment, Tito va subratllar la seva confiança en Sergi Roberto. “Ens aportarà molt”, va assegurar.

QUATRE FRASES DE TITO

Guardiola va ser qui, fa poc més d'un any, em va animar a ser l'entrenador del primer equip del Barça. D'aquí no ve el problema
Vam arribar a les semifinals de la Champions i la copa. Intentarem millorar. També tractarem de guanyar la lliga, ara amb 101 punts
Estic encantat amb el tracte del club. Aquesta sensació l'he tingut amb tothom proper. Alguns van agafar un avió per visitar-me
Em va sorprendre. No em sembla que ningú de la junta directiva hagi fet servir la meva malaltia per atacar Guardiola
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.