Barça

Molta sort, Tito

Sandro Rosell va anunciar ahir que Tito Vilanova renuncia a ser l'entrenador del Barça després de tornar a recaure de la seva malaltia

L'equip no jugarà avui l'amistós que havia de disputar a la localitat de Gdansk

Aquesta terrible malaltia que és el càncer és així de cruel. Només tres dies després que Tito Vilanova assegurés en la seva primera roda de premsa de la temporada que es trobava molt bé i amb forces i il·lusió per afrontar un altre any a la banqueta del Barça, el de Bellcaire d'Empordà va haver de renunciar ahir al càrrec arran d'una recaiguda. Vilanova va dirigir ahir al matí la primera sessió d'entrenament del dia com si res, i va ser a la tarda quan va presentar la dimissió a Sandro Rosell i Andoni Zubizarreta, que van ser els encarregats d'explicar públicament la trista notícia a última hora de la tarda. Abans, ja l'havien comunicat als jugadors del Barça que van començar la pretemporada dimarts i que ahir a la tarda van fer acte de presència a la ciutat esportiva. No per entrenar-se, perquè la sessió va ser suspesa, però sí per saber més coses de la notícia i comparèixer a la sala de premsa al costat de tots els membres del cos tècnic i alguns membres de la junta directiva (Josep Maria Bartomeu, Jordi Moix, Silvio Elías i Susanna Monje).

L'encarregat de donar la notícia va ser el president del club, Sandro Rosell: “He de donar una notícia que mai hauria volgut donar. Després d'avaluar el resultat de les proves rutinàries de seguiment de la malaltia realitzades aquesta setmana, Tito Vilanova haurà de ser sotmès a un tractament per seguir controlant la malaltia que li farà incompatible continuar sent entrenador del primer equip a partir d'ara.”

Sandro Rosell, que va comparèixer al costat del director esportiu de l'entitat, Andoni Zubizarreta, va demanar respecte per Tito Vilanova i la seva família i va explicar que, atesa la situació, havien decidit no viatjar avui a Polònia, on el Barça havia de jugar el primer amistós de pretemporada contra Lechia Gdansk, perquè els futbolistes no tenien ànims per fer-ho. El president del club, però, va assegurar que la vida continua i que el club tornarà a aixecar-se. “Aquest és un cop molt dur per al Barça. N'hem rebut molts al llarg de la nostra història i sempre els hem superat; i aquesta vegada no serà cap excepció”, va dir Rosell.

El president blaugrana va anunciar també en la seva compareixença que serà la setmana vinent quan el vicepresident esportiu, Josep Maria Bartomeu, i el director esportiu, Andoni Zubizarreta, anunciaran el nom de la persona que serà el nou entrenador del Barça per aquesta temporada.

Tècnic extern

En principi no serà cap membre del cos tècnic actual del FC Barcelona, després que ahir mateix va circular la possibilitat que Joan Francesc Ferrer, Rubi, l'exentrenador del Girona fitxat aquest estiu per ajudar Tito Vilanova, fos la persona escollida. Sí que seran, Rubi i Jordi Roura, els encarregats de dirigir els entrenaments mentre no arribi el nou tècnic. El pròxim entrenament del Barça serà dilluns a les nou del matí, i després parlarà el capità de l'equip Carles Puyol, que explicarà quin és l'estat d'ànim d'una plantilla que ha rebut un munt de cops durs en els últims anys.

Un nom que sempre ha agradat molt tant a la junta directiva com a la direcció esportiva és el de l'exjugador del Barça i també exentrenador del Barça B Luis Enrique. El tècnic asturià es va fer càrrec, fa unes setmanes, de la banqueta del Celta de Vigo, però es podria negociar la seva sortida, ja que en el seu contracte hi ha una clàusula que li ho permet. També agrada a la direcció esportiva un altre exjugador del Barça, Ernesto Valverde, que també fa setmanes es va encarregar de la direcció de l'Athletic de Bilbao, cosa que fa molt més complicada la seva arribada a la banqueta del Barça en aquests moments.

POSSIBILITATS

Luis Enrique sempre ha agradat molt a l'actual junta directiva
El president del Barça va explicar que el nom s'anunciarà la setmana vinent
Ha de fer un tractament per controlar la malaltia que li farà incompatible continuar sent l'entrenador
Hem decidit no anar a jugar l'amistós de Polònia perquè els jugadors i els tècnics no estan amb ànims per fer-ho
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.