El Barça guanya el clàssic per 2-1

Alexis marca un golàs al minut 78'

Neymar avança l'equip al marcador amb un gol al minut 18'

Jesé fa l'únic gol del Real Madrid al minut 90

El FC Barcelona s'ha imposat per 2-1 en el primer partit de la temporada contra el Real Madrid. El davanter brasiler Neymar ha marcat el primer gol blaugrana al minut 18 i Alexis el segon al minut 78. Jesé ha aconseguit salvar l'honor dels madrilenys en un contracop ja al minut 90 (2-1).

Amb la victòria d'aquest dissabte el Barça és líder de la lliga amb sis punts d'avantatge sobre el Madrid.

Els dos equips han començat el partit amb cautela i buscant alguna oportunitat per desequilibrar el joc. Els blaugrana tenien major possessió però els madridistes pressionaven a dalt.

Al minut 11 Neymar i Messi han generat el primer moment de perill quan el brasiler ha passat una pilota a l'argentí i quest ha provat un xut que ha aturat Diego López. Poc després, al minut 15, ha estat Bale el que ha provat des de molt lluny un llançament que ha passat de llarg. Aleshores ha estat Neymar qui ha llançat un xut fluix que ha parat Diego. El brasiler ha insistit i al minut 18 ha aconseguit l'1-0 gràcies a una assistència d'Iniesta

El primer gol dels catalans ha arribat segons després que a una de les graderies es desplegués una estelada gegant al minut 17:14 i una pancarta, a la graderia superior, amb la frase És normal voler un país normal, el lema de la nova campanya d'Òmnium.

Bale ha tornat a provar un llançament alt al minut 25 que ha passat per damunt del pal. Just abans del descans, Valdés ha salvat un xut a boca de canó de Khedira. En aquesta jugada s'ha donat una polèmica quan el Madrid ha reclamat penal per unes mans involuntàries a l'àrea d'Adriano. Els visitants han tornat a reclamar un possible Penal de Mascherano sobre Cristiano Ronaldo al minut 70.

El porter blaugrana ha tornat a brillar amb una doble aturada al minut 58, primer d'un xut duríssim de Cristiano Ronaldo i immediatament desprès a Di María. El Real Madrid ha continuat pressionant davant un Barça que semblava que estava perdent energia i al minut 71 Benzemá ha rematat al pal.

Quan cada vegada es veia més a prop l'empat el recent incorporat Alexis ha aprofitat una sortida de Diego López per llançar la pilota per damunt del porter gallec i marcar el 2-0.

Però el Madrid no ha llançat la tovallola i, ja al minut 90, ha començat un contracop dirigit per Ronaldo que Jesé ha transformat en el 2-1.

El Camp Nou ha dedicat abans de l'inici del matx un mosaic gegant a l'extècnic blaugrana Tito Vilanova amb la llegenda Força Tito. El clàssic ha omplert el Camp Nou amb 98.761 assistents.

Les alineacions

La presència de Cesc Fàbregas a la davantera ha estat la principal novetat de l'onze de Tata Martino per al seu primer Barça - Real Madrid. El tècnic argentí també ha alineat Messi i Neymar a l'equip inicial.

Cesc ha ocupat la plaça que semblava reservada inicialment per a Alexis Sánchez o Pedro Rodríguez. D'aquesta manera, Martino ha format per primera vegada amb Busquets, Xavi, Iniesta i Cesc.

A l'eix central, Gerard Piqué s'ha recuperat a temps i ha format l'equip titular juntament amb Javier Mascherano. Han quedat descartats en aquesta posició Marc Bartra i Cristian Tello.

L'alineació inicial del Barça aquest dissabte ha estat formada per Víctor Valdés; Alves, Piqué, Mascherano, Adriano; Busquets, Xavi, Iniesta, Cesc, Messi i Neymar. A la banqueta hi seien Pinto, Montoya, Puyol, Song, Sergi Roberto, Pedro i Alexis.

Els canvis

El primer canvi del Barça ha arribat al minut 69 quan Alexis ha entrat per Cesc al minut 69. Song ho ha fet per Iniesta al minut 75. Finalment, Pedro ha rellevat Neymar al minut 83. El brasiler ha marxat del terreny de joc enmig d'una forta ovació del públic.

De la seva banda, Carlo Ancelotti ha fet sortir Bale com a titular, acompanyat a la davantera per Di María i Cristiano Ronaldo. L'onze titular del Madrid ha estat format per: Diego López; Carvajal, Pepe, Varane, Marcelo; Khedira, Sergio Ramos, Modric; Di Maria, Cristiano Ronaldo i Bale. A la banqueta hi seien: Casillas, Coentrão, Benzema, Arbeloa, Jesé, Isco i Illarra.

Els visitants han demanat el primer canvi del partit al minut 55 perquè Illarramendi substituís Ramos. El segon canvi d'Ancelotti ha arribat al minut 60 quan Benzemá ha entrat per Bale. El tercer –i encertat– relleu del Madrid ha estat al minut 75 quan Jesé ha entrat per Di María.

Les targetes

L'Àrbitre navarrès Undiano Mallenco ha tret dues cartolines grogues als blaugrana: una Busquets al minut 7 i una altra a Adriano al 35. Els visitants se n'han endut cinc: Sergio Ramos (min.14), Bale (min. 45), Khedira (min. 59), Marcelo (min. 64) i Cristiano Ronaldo (min. 80).