Barça

Convoquen una concentració de suport al jove que va llançar el plàtan a Dani Alves

Amics i veïns consideren que el soci i col·laborador del Vila-real està sent sotmés a un “linxament desproporcionat”

Sota el lema “Tots som David” es reuniran a la plaça Major de la localitat

Els amics i veïns del jove que va llançar diumenge passat a Vila-real un plàtan al barcelonista Dani Alves s'han mobilitzat davant el que consideren un “linxament exagerat” a aquest aficionat i han organitzat una concentració per a demà a les 17:00 hores en la plaça Major de la localitat.

L'incident va ocórrer durant el partit de lliga el Vila-real i el Barcelona, quan algú va llançar des de la graderia un plàtan al jugador brasiler Alves. El futbolista va agafar la fruita i se la va menjar abans de continuar amb la jugada. Aquesta acció d'Alves va desencadenar un moviment solidari mundial en les xarxes socials contra el racisme.

Precisament en les mateixes xarxes s'està organitzant una concentració sota el lema “Tots som David”, davant el que consideren “una extrema criminalització” per part d'alguns mitjans de comunicació, “que es dediquen a embrutar el nom del nostre poble i el dels seus habitants”, diu la campanya.

Un portaveu de la família del jove de 25 anys va assenyalar que “una cosa és l'error que ha comés i que ho pague, i una altra el linxament que està rebent de manera tan desproporcionada”.

El Vila-real va anunciar dilluns que havia identificat la persona responsable del llançament del plàtan i, encara que no va voler fer-ne públic el nom, sí que es va saber que era soci i col·laborador de futbol base del club, i que se l'havia expulsat de l'entitat i se li havia prohibit per a tota la vida l'entrada en El Madrigal. El jove va acudir la vesprada de dimarts a comissaria acompanyat d'un advocat on li van prendre declaració sobre el fets denunciats.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia