Barça

Victòria per a la història al Camp Nou (5-1)

Leo Messi, amb un ‘hat-trick', supera el rècord de Telmo Zarra en un partit en què també han marcat Neymar i Rakitic

El blaugrana Jordi Alba marca en pròpia porta i anota l'únic gol de l'equip andalús

Després dels dubtes generats contra l'Ajax i l'Almeria, Leo Messi ha conduït el FC Barcelona a una important golejada contra el Sevilla (5-1) en un partit que quedarà per a la història. I és que l'argentí ha marcat tres gols, ha superat Telmo Zarra i s'ha convertit en el màxim golejador de la història de la lliga, amb 253 gols.

Després de l'aturada per seleccions, Luis Enrique ha sortit amb Piqué i Mathieu a l'eix de la defensa, Rakitic i Xavi dirigint el joc, i Messi, Neymar i Suárez en la punta d'atac. El Barça ha iniciat els primers compassos del partit d'aquest dissabte contra el Sevilla al Camp Nou amb iniciativa i bona intensitat de joc. Els andalusos han pressionat al davant, però el treball defensiu de l'equip en els primers 45 minuts ha estat bo.

Pocs minuts després de l'inici, Beto ha evitat un gol de Luis Suárez, que ha rebut una gran passada de Xavi. I, en el minut 20 de la primera part, un potent xut de Leo Messi ha entrat per l'escaire de la porteria i ha igualat el rècord de Telmo Zarra com a màxim golejador de la història de la lliga, amb 251 gols. Hugo Sánchez és el següent en la classificació històrica, amb 234 gols.

Quan faltaven sis minuts per al descans, ha estat a punt d'arribar el segon gol en una jugada de Neymar que la defensa ha refusat i que no ha entrat a la porteria per poc.

Després de la represa, galleda d'aigua freda quan Jordi Alba ha marcat en pròpia porta dos minuts després de l'inici de la segona part. No obstant això, la reacció ha estat fulminant. Xavi ha centrat una falta dins de l'àrea i Neymar ha rematat de cap al pal esquerre de Beto.

Quan faltaven 30 minuts per al final, al Sevilla ha marxat Denis Suárez, i ha tornat al Camp Nou Gerard Deulofeu, que ha rebut un fort aplaudiment de l'estadi.

Poc després, Rakitic, exsevillista, ha marcat el tercer gol blaugrana després d'una excel·lent centrada de Luis Suárez. En aquest punt, els homes de Luis Enrique tenien el partit i el joc completament controlats.

En el minut 75 ha arribat el segon gol de Leo Messi, el que ja el convertia en el màxim golejador de la història de la lliga: 252 gols. Però l'argentí no en tenia prou, i tres minuts més tard feia el hat-trick. Messi ha firmat el seu triplet particular després d'una altra combinació amb Neymar i ha trencat tots els registres, amb 253 gols. L'equip l'ha mantejat i el Camp Nou, que avui ha registrat una assistència de 78.283 espectadors, ho ha celebrat fent l'onada i cridant fins al final “Messi, Messi, Messi”.

Així doncs, l'aturada de la lliga ha servit al FC Barcelona per millorar conceptes. Dimarts l'equip anirà al camp de l'Apoel amb la necessitat de no fallar per tal de poder jugar-se el primer lloc del grup F de la Champions contra el PSG al Camp Nou en l'última jornada de la lligueta.