Espanyol

«A l'Espanyol li dec tot»

EL PASSAT
«Sempre és una satisfacció que el Barça es fixi en mi, i més encara quan van refusar-me»
EL PRESENT
«Amb confiança he assolit els propòsits molt més ràpid del que podia imaginar»

—En un any ha passat del juvenil a veure com se li obren les portes del primer equip.

—«Aquest any tot m'ha anat rodat. Vaig començar en el juvenil, vaig tenir força minuts i de mica en mica vaig anar destacant fins al punt que em van anar cridant pel filial. Vaig estar entrant en les convocatòries de l'Espanyol B i tenint alguns minuts i ara ha sorgit la possibilitat de renovar i fer la pretemporada amb el primer equip.»

—Era impensable fa un temps tenir tan a prop la possibilitat de jugar en l'elit.

—«Vaig venir a l'Espanyol fa dos anys amb la intenció de progressar, perquè en el Barça m'havia estancat perquè no tenia minuts. Estava aturat i vaig venir aquí amb la intenció de treballar i anar creixent. A còpia de confiança sembla que estic aconseguint tots els propòsits que tenia, i molt més ràpid del que podia imaginar.»

—Diuen que té meravellat Pochettino?

—«No ho sé, jo al camp intento fer-ho al millor possible, com sempre. I a vegades, com tot, a uns els agrado molt; a uns altres poc, i a uns altres gens. Si en el cas de Pochettino li agrado, ho celebro molt, i tant de bo m'entreni ell l'any que ve.»

—Està negociant la renovació però sembla que no s'acaba de lligar perquè li han arribat unes ofertes del Barça i d'altres equips.

—«Sí, però des del primer dia ja vaig comentar als meus agents que volia quedar aquí com més anys millor, i estan treballant en aquest sentit.»

—I els periquitos poden estar tranquils? Continuarà?

—«Vull quedar i tot està encaminat.»

—El fet que li hagin dit que anirà a Peralada i que vegi perspectives de futur fan decantar la balança?

—«És evident que el que vull és això. Vaig arribar aquí per donar el millor de mi, progressar. Poder fer la pretemporada seria un pas endavant en aquest sentit.»

—I com ha rebut l'oferta del Barça, just dos anys després que no el vulguessin renovar i el convidessin a marxar?

—«Sempre és una satisfacció que un club com el Barça es fixi en tu, i més quan t'havien refusat. Però jo no penso en el Barça, sinó que vull estar en l'Espanyol molt temps.»

—Pel que diu, l'Espanyol li ha donat el que buscava. Renovarà per agraïment a l'Espanyol?

—«Si es parla de fer la pretemporada, de pujar al primer equip, si ja m'he entrenat amb ells alguna vegada i si he pujat al filial és gràcies al fet que l'Espanyol m'ha donat tota la confiança en cada moment. Així que els dec tot.»

—Vostè era punta però ara es prodiga per la banda.

—«Sí, el darrer any en el Barça que vaig jugar cedit al Damm el tècnic em va posar a la banda i des de llavors jugo en aquesta posició. Aquí a l'Espanyol, també.»

—He llegit que se'l compara amb Jesús Navas, del Sevilla.

—«Sóc d'aquest perfil de jugador. Ràpid, de banda, de desequilibri, driblatge, assistències…»

—I com porta que ara tothom parli de vostè?

—«Bé, toco de peus a terra, com a esportista i com a persona.» —Ha demostrat que té qualitat per ser un dels escollits de Mauricio Pochettino. El factor psicològic és important perquè molts jugadors es perden a l'hora de fer el salt si després no tenen la continuïtat que esperen.

—«És un pas força difícil, però crec que estic preparat per afrontar-lo.»

—Parlant de moments complicats, Cristian Tello ha tingut adversitats en el món del futbol?

—«En l'etapa al Barça, quan no jugava. Patia i ho passava malament, però jo cada matí m'aixecava per entrenar-me dur dia a dia i no llançava la tovallola. I ara sembla que recullo els fruits.»

—Com va anar a parar a l'Espanyol?

—«Quan vaig acabar contracte amb el Barça, Manel Casanova es va interessar en mi i vam posar-nos d'acord ràpidament.»

—I venint del Barça, s'ho prenia com un pas enrere?

—«Al revés. Tothom sap que el planter de l'Espanyol és dels millors i que s'hi confia molt, en els jugadors del planter. Era un repte i fins ara tot ha anat rodat.»

—I dels entrenadors que ha tingut, qui l'ha ajudat més a anar cap amunt?

—«Quan vaig arribar a l'Espanyol, Planagumà em va ajudar molt, i també Martín Posse, quan va entrar d'ajudant. Les seves converses ajuden i sobretot la confiança, que és el que més valora un jugador i el que li permet progressar.»


entRevista a CRISTIAN TELLO.

Davanter de l'Espanyol

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.