Espanyol

Una escultura per a un futbolista que sobrepassa les dimensions de l'esport Cap a l'eternitat

Acte emotiu. Un acte senzill va servir per presentar en societat l'escultura de bronze del capità a la porta 21. Condal va informar que la Ciutat Esportiva s'anomenarà Dani Jarque

L'Espanyol com a entitat va viure ahir un d'aquells dies assenyalats en la seva centenària història. Aquest 21 de gener, per fi, Dani Jarque té el tribut que es mereixia per part del club blanc-i-blau. Va ser un dia d'emocions, de records dolorosos barrejats amb instants d'alleujament, però va ser una jornada del tot necessària per acabar de fer la catarsi col·lectiva. La pèrdua és irreparable però la memòria del jugador continuarà viva per sempre en aquesta escultura de bronze de mida natural. Una estàtua que il·luminarà la porta 21 de l'estadi de Cornellà-El Prat. La mateixa on hi ha el mural en memòria seva. Des d'ara mateix serà un element vertebrador de la història de l'Espanyol. Tothom recordarà un futbolista etern que va més enllà del món del futbol i que ja s'ha convertit en un mite i en un paradigma del comportament dins i fora dels terrenys de joc.

Un acte senzill i emotiu va servir per presentar en societat l'escultura de bronze de Dani Jarque a la porta 21 de l'estadi de Cornellà-el Prat. En l'acte privat hi va assistir el gros de la plantilla de l'Espanyol, encapçalada pel seu entrenador, Mauricio Pochettino, i el director esportiu, Ramon Planes; el president del club, Ramon Condal; el vicepresident del Barça Jordi Cardoner, i Monchi, director esportiu del Sevilla, com a ambaixador del club andalús que també va viure de prop la mort d'un futbolista de la seva plantilla, Antonio Puerta el 2007. Un íntim amic de Jarque, Moisés Hurtado, ara en les files del Granada, que ahir va jugar contra l'Espanyol, va absentar-se per uns moments de la concentració per no perdre's aquest acte. El dolor estava latent en el rostre dels familiars de Jarque, entre els quals hi havia els seus pares; la seva parella, Jessica, i el portaveu i antic agent, Màgic Díaz. “En aquests moments es demostra la gran estima que la gent tenia a Jarque. El recordem perquè s'ho mereixia. Simbolitza els valors de lluita, força i esforç d'un club com el nostre”, explicava el màxim mandatari de l'Espanyol, Ramon Condal, en la roda de parlaments. El president també confirmava: “La nostra ciutat esportiva passarà a denominar-se Ciutat Esportiva Dani Jarque. A més, el president blanc-i-blau va afirmar que el partit en homenatge al capità “podria disputar-se a l'estiu, però és complicat pel calendari”, va assenyalar.

Màgic Díaz, antic agent del jugador i portaveu de la família, espera que l'escultura “segueixi inspirant la memòria de Jarque” i afegia: “T'estimem i no t'oblidarem mai, i per això es fan aquests actes, Dani. Mentre tingui força i al llarg de la meva vida, et portaré dins.”

Per acabar, l'escultora, Marta Solsona, va reconèixer: “Aquesta obra és la més emotiva que he fet en la meva vida. Hi he posat la meva ànima i espero no defraudar”, va explicar sobre la figura de bronze de mida natural.

El recordem en tot moment. Simbolitza els valors de lluita, força i esforç d'un club com el nostre
Ramon Condal
PRESIDENT DE L'ESPANYOL
La rivalitat sobre el terreny de joc no té res a veure amb això, És un dia molt emotiu per a tots
Jordi Cardoner
vicepresident del Barcelona
És la més emotiva que he fet en la vida. Hi he posat la meva ànima i espero no defraudar
Marta Solsona
ESCULTORA DE L'OBRA
L'escultura seguirà inspirant la memòria de Jarque; mentre tingui forces et recordaré
Màgic Díaz
Portaveu de la família jarque
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.