1a divisió

El Madrid perd els papers

1a divisió. Una gol de Senna en la recta final esgarrapa dos punts a l'equip blanc, que acaba desgavellat, amb quatre expulsions i Ronaldo cridant als quatre vents que els havien robat

vila-real1

madrid1

En dos partits, quatre punts. I falta el Camp Nou, el Vicente Calderón, San Mamés, el València... El Madrid, que va viure un partit amb la tensió pels núvols, va celebrar el gol de Cristiano Ronaldo com si fos el de la seva desena copa d'Europa, i quan Marcos Senna, a l'estil del seu col·lega Santi Cazorla, va empatar quan faltaven set minuts per al final, es van desfermar els nervis en l'equip blanc, que va acabar amb quatre expulsats. El Barça ja està a sis punts i el mal d'altura comença a ser evident en el combinat d'un Mourinho que va acabar fora de si.

El partit va començar d'una manera inesperada veient el plantejament dels dos equips. El Madrid, amb un triple pivot per protegir la seva part del darrere; i el Vila-real, acumulant també molts efectius per frenar qualsevol moviment ofensiu dels blancs. Però les hostilitats es van desfermar immediatament i els dos equips van començar a arribar amb molta fluïdesa a l'àrea rival obligant els porters a assumir el protagonisme de la primera part. Ronaldo va donar el primer avís provant els reflexos de Diego López i al cap de pocs minuts era Zapata qui treia sota pals una rematada de cap de Pepe. La resposta de l'equip groc va ser immediata, amb Marcos Senna dirigint amb encert les sortides de pilota i tenint en Nilmar un estilet per fer anar de corcoll contínuament Sergio Ramos i Marcelo, que van tenir més problemes del compte per aturar les incursions de l'atacant brasiler. I en l'interval d'aquestes tres ocasions, dos clars penals que es va empassar el col·legiat a l'àrea blanca per dues evidents agafades d' Arbeloa.

En la segona part, la situació del joc es va estabilitzar força, amb un Madrid més serè, tractant d'acular el Vila-real, que en cap moment va perdre l'ordre defensiu. No obstant això, una genialitat de Mesut Özil, assistint d'esperó, va permetre Cristiano avançar el seu equip. L'equip blanc semblava controlar el joc amb suficiència, però una altra falta en l'últim tram de partit va truncar l'objectiu dels tres punts. Senna, com havia fet Cazorla diumenge, va batre Casillas executant el tir lliure al pal del porter i va desfermar la bogeria al Madrigal. Primer, amb l'expulsió a un Mourinho fora de si i després amb la vermella a Ramos per una clara acció sobre Nilmar que acabaria també amb Özil al vestidor. “Només saben robar”, exclamava Cristiano, la veu d'una impotència blanca.

VILA-REAL: Diego López, Ángel López (Martinuccio, 69'), Zapata, Musacchio, Joan Oriol, Mario, Senna, Bruno, Cani (Camuñas, 61'), Nilmar i Marco Ruben (De Guzmán, 61'). REAL MADRID: Casillas, Arbeloa, Sergio Ramos, Pepe, Marcelo, Khedira, Lass [Callejón, 29' (Altintop, 46')], Özil, Cristiano Ronaldo i Higuaín (Benzema, 77'). GOLS: 0-1 (62') Cristiano Ronaldo. 1-1 (83') Senna. ÀRBITRE: Paradas Romero. Grogues a Ángel, Mario, Senna, Marco Ruben, De Guzmán, Pepe, Xabi Alonso, Lass i Khedira. Vermelles a Sergio Ramos (85') i Özil (86').

Quatre vermelles i insults de Pepe

A més de Rui Faria, José Mourinho, Mesut Özil i Sergio Ramos, tots ells expulsats durant el temps reglamentari, l'àrbitre Paradas Romero va reproduir en l'acta unes declaracions de Pepe que podrien comportar alguna sanció addicional per al defensa portuguès. “Quin atracament, fills de puta”, va cridar en presència del col·legiat, en la mateixa línia que Cristiano Ronaldo, que es va retirar del terreny de joc del Madrigal cridant als quatre vents que el conjunt blanc havia estat víctima d'un robatori.