Futbol català

REGIONAL PREFERENT

UE FIGUERES

Arnau Sala fa el pas i entrenarà el Figueres

La Unió aposta per l'ajudant d'Agné, que començarà l'etapa com a primer entrenador

L'exjugador renovarà si el club encadena el quart ascens i té clar que s'ha d'arribar a 3a

Després de tres temporades com a ajudant de Raül Agné, Arnau Sala començarà l'aventura com a màxim responsable d'un equip. La UE Figueres ha apostat per Sala com a relleu de Marcel·lí Coto, i l'exjugador ho ha acceptat amb il·lusió. «Va ser molt ràpid. És a preferent, però no és el mateix que qualsevol altre club. És el Figueres, és de casa i està fent les coses molt bé», va comentar Arnau Sala des de Huelva, on s'estarà fins al 20 de juny –acaba la temporada a segona A– abans de tornar cap a Figueres. Sala assegura que ha pesat molt més la voluntat pròpia de fer el salt que la incertesa del futur de Raül Agné: «Estic molt bé i molt còmode amb ell. I si hi he de tornar més endavant, aquesta experiència també em pot anar bé.» De tota manera, tot apunta que el de Mequinensa no continuarà a Huelva.

Arnau Sala tornarà a un club en què va estar set temporades com a jugador, en dues etapes diferents a segona B. Nascut a Sant Fruitós de Bages fa 38 anys, Sala es considera «figuerenc d'adopció». Té clar que el club ha d'estar més amunt i arribar com a mínim a tercera divisió. De moment, ha firmat un any de contracte, que es renovarà si l'equip puja a primera catalana. El tècnic admet que cada any costarà més pujar, però destaca el mèrit del que ha fet fins ara la Unió: «Pujar mai no és fàcil, i Coto ha fet una feina espectacular.» Sala, que va concretar l'acord amb el Figueres aprofitant la visita del Recreativo a Girona, tindrà d'ajudant Xavi Punsí.

Agné, «el millor mestre que podia tenir»

La primera persona amb qui va parlar Arnau Sala quan li van oferir la banqueta de la Unió va ser Raül Agné, que no ha definit què farà la temporada que ve. «Ell em va dir que, si en tenia ganes, endavant. Que ho provés i no patís.» Agné, amic de Sala, el va incorporar al cos tècnic en arribar a Montilivi, la temporada de l'ascens a segona A, i han treballat junts durant tres anys. «He tingut el millor mestre que podia tenir. És un entrenador espectacular, i a més és amic meu, amb la qual cosa m'ho podia dir tot. L'aprenentatge ha estat increïble.» L'exjugador del Girona, el Figueres i el Peralada va entrenar equips de base a Peralada abans de fer d'ajudant d'Agné. Arnau Sala té el títol de segon nivell d'entrenador i la intenció de treure's el que li permeti entrenar en qualsevol categoria.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.