Futbol català

Uns veïns modestos

Girona té deu equips sènior més, però cap no juga més amunt de les lligues territorials

El Girona B jugarà l'ascens a la primera catalana

El Girona vol que el seuequip B millori algunes categories per tenir un filial al qual poder recórrer si té baixes en el primer equip

Quina salut té el futbol a Girona capital? Quants equips i a quines categories juguen els veïns més propers del principal equip de la ciutat? La resposta a aquestes preguntes és que d'activitat n'hi ha, per bé que cap club no juga més amunt de les categories territorials. Un d'ells és el segon equip del Girona, subcampió de segona catalana. Al club li interessa que ascendeixi algunes categories –jugarà la promoció d'ascens a primera catalana– per tenir un filial amb garanties al qual poder recórrer si hi ha baixes en el primer equip. Per aquest motiu, no es descarta la possibilitat de comprar alguna vacant a la tercera divisió o, fins i tot, a la segona divisió B.

Can Gibert i Sàbat

En la mateixa categoria del Girona B hi juguen dos equips més de la ciutat, la UE Can Gibert i el Sàbat. El primer va acabar la competició tercer, a només cinc punts del Banyoles, que va ser campió. El Sàbat, per la seva banda, es va assegurar la permanència amb la desena posició. El màxim golejador de la temporada va ser Raül Arjona, del Girona B, que va fer 29 gols.

Primer any a tercera catalana

El Vila-roja va debutar aquesta temporada a la tercera catalana després de jugar tres anys consecutius a la quarta catalana. La competició no li ha anat malament, ja que ha acabat vuitè i com a setè equip amb menys derrotes (12). La sisena posició, ocupada pel Vilartagues, la va tenir a només dos punts.

Sis equips a quarta catalana

En el grup 28 de la quarta catalana hi juguen els sis equips restants de la capital gironina (n'hi ha deu en total). Són La Salle, el Pontenc, el Vila-roja B, el Sant Ponç, el Doble Set i la Unió Girona. Aquest últim ha estat el campió de la categoria i ha assolit l'ascens a la tercera catalana. El Vila-roja B, malgrat ser el màxim golejador de la temporada, va acabar tercer i continuarà un any més a quarta catalana. Just darrere seu va finalitzar el Sant Ponç, mentre que el Pontenc, La Salle i el Doble set van ser vuitè, novè i quinzè, respectivament.

El Girona no té cap vinculació ni acord de col·laboració amb els equips de la ciutat. El 2009 en va tenir amb la UD Cassà i el Guíxols, però la relació amb aquests equips només va durar una temporada.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.