Bàsquet

El Joventut, salvat

Bàsquet. Sortirà del concurs de creditors amb una rebaixa del 80% del deute, que passa dels 13,8 milions d'euros a 2,7 i, a més, té tres anys de carència

Ahir va saltar la bomba que salvarà el Joventut: la junta de creditors va votar a favor de signar un conveni en condicions immillorables per al club. Tothom confiava que la Penya sortiria del concurs de creditors, però la sorpresa és el percentatge de la quitança que ha aconseguit del deute: un 80%. Això significa que els 13,8 milions d'euros que es devien passen a ser 2,7 milions. Una rebaixa aprovada pel 70% dels creditors, tot i que amb més del 50% ja hauria estat vàlida.

El deute real de la Penya no és, però, de 2,7 milions d'euros. S'hi 'ha de sumar el deute acumulat des de la presentació del concurs de creditors i aproximadament un milió d'euros més que correspon a l'Agència Tributària. Ara s'obre un termini de deu dies hàbils perquè els creditors presentin al·legacions. Si no prosperen, el 15 de juliol la Penya sortirà del concurs de creditors oficialment.

Excepcionalitat

La Penya ha aconseguit aquest tractament d'excepcionalitat gràcies a la seva transcendència social, esportiva i històrica. Un altre dels factors decisius per intentar sortir del pou és el període de carència que tindrà per fer els pagaments del deute: els pròxims tres anys. Aquesta circumstància permetrà als gestors del club tenir més marge de maniobra per tal de buscar i trobar solucions en el proper trienni. El que sí que és innegociable és que, a partir del dia en què se surt del concurs de creditors, no es pot deixar de fer front als nous pagaments que es generin. Això obligarà el consell a tenir diner líquid per afrontar les despeses. Caldrà veure si això obligarà a adoptar més mesures d'estalvi, com ara un ERO.

Tres aliats

Un dels factors determinants en tot aquest concurs de creditors amb què ha conviscut el Joventut ha estat el jutge José María Fernández Seijoo i els administradors concursals Oriol Ripoll i Antonio Batlle, que han fet un informe favorable per donar viabilitat a l'entitat. El jutgees va mostrar des del primer dia obert a trobar solucions i es va declarar amant del bàsquet fins al punt que considera Villacampa un dels seus referents.

Villacampa podria anunciar avui que marxa

Jordi Villacampa va arribar a la presidència del Joventut poc abans de l'any 2000, succeint Genís Llamas. Els primers anys van servir per trobar l'estabilitat social i després, amb l'arribada d'Aíto, els èxits esportius coincidint amb l'explosió de Ricky Rubio i Rudy Fernández. El deute, però, va començar a créixer i la paralització de la venda d'uns terrenys del barri de Canyet va obligar a vendre jugadors. Ricky va anar al Barça per 3,7 milions. El Joventut també es va vendre la seva part del centre comercial Màgic Badalona, però no n'hi va haver prou. Ara, una vegada eixugat bona part del deute, caldrà saber què farà Jordi Villacampa. El president havia dit del dret i del revés que quan la Penya sortís del concurs de creditors ell deixaria el càrrec. Avui al vespre, al Palau Olímpic, hi haurà consell d'administració per explicar la situació i s'espera una roda de premsa per fer-ho públic. Podria marxar ell i el seu consell d'administració en bloc.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.