Bàsquet

El Fiatc Joventut accelera

Bàsquet. La Penya fa oficial l'acord per una temporada amb el base Corey Fisher, i té emparaulades les arribades de Deron Washington (Obradoiro) i Sitapha Savané (Gran Canària)

A tan sols dos dies per arrencar la pretemporada, a Badalona s'ha posat la velocitat de creuer en la confecció de la plantilla. A les cinc peces ja confirmades –Oliver, Trias, Llovet i els dos fitxatges fets (Gaffney i Quezada)– ahir se n'hi va afegir una altra. Es tracta de Corey Fisher, que ha arribat a un acord amb la Penya per a la temporada que ve. El base, que destaca per la seva verticalitat i capacitat en l'1x1, té el passaport georgià i cobrirà la vacant de Pooh Jeter en la direcció de joc.

Fisher ha de ser un dels pals de paller del Fiatc Joventut, sobretot en l'apartat ofensiu. Agressiu i elèctric, també sap moure la pilota amb criteri i, tot i no tenir regularitat de l'exterior, va acabar el curs passat amb un notable 39% en triples, intentant-se gairebé cinc per partit. Format a la Universitat de Villanova, va iniciar el periple europeu després de no ser escollit en el draft del 2011. Al modest Antalya turc, va acabar com a setè màxim anotador (17,2) i novè en assistències (4,4) tot i que no el va poder conduir cap al play-off. Va acabar tretzè, amb 10-20. En el currículum acredita dues fites lluents, sobretot des de la visió americana: MVP en el Jordan Brand Classic en el 2007 –duel que juguen els millors jugadors d'institut del país– i va ser capaç de fer 105 punts en un partit de bàsquet de carrer a Nova York. Va ser el 7 d'agost del 2010 al Watson Gleason Playground, al cor del seu Bronx natal. No hi ha proves visuals, però va fer 23/28 triples i es va enfilar als 72 punts únicament en la segona meitat. Molta dinamita per a la Penya.

Washington i Savané

A l'arribada de Corey Fisher –està concentrat amb Geòrgia i, si no juga finalment el preuropeu, podria arribar a Badalona la setmana que ve–, n'hi seguiran un parell més, que ja té lligades el Fiatc Joventut. Per un costat, Deron Washington (2m01, 1985), un aler nord-americà que ha jugat els dos últims cursos a l'Obradoiro, la passada ja en l'ACB (5,7 punts i 3,2 rebots en 17,4 minuts). Més que punts, el que busca en ell la Penya és la capacitat atlètica i el treball en el rebot i en defensa que li doni solidesa en la posició de tres. No ocupa lloc d'extracomunitari –al Joventut encara li quedarà una plaça per gastar– ja que està casat amb una alemanya.

També arribarà a Badalona Sitapha Savané, jugador de formació. El senegalès (2m02, 1978) no ha arribat a cap acord amb el Gran Canària, on ha jugat els últims vuit cursos, i ha acceptat venir a la Penya. Aquí, coincidirà amb Salva Maldonado, que el va dirigir quatre temporades a Las Palmas (de 2005 a 2009). En el curs passat, va tenir un rol molt secundari, amb 5 punts i 2,4 rebots en 15 minuts.

EL RETROBAMENT

4
temporades
van treballar junts al Gran Canària Sitapha Savané i Salva Maldonado (2005-09).

LA DADA

105
punts
va anotar Corey Fisher al Watson Gleason Playground, al Bronx, el 7 d'agost del 2010.
Corey Fisher
8-4-1988
24 anys
Bronx, Nova York (Estats Units)
Amb passaport georgià
Posició
Base
Alçada
1m86
Trajectòria
St. Patrick's School
2007-11
Villanova (NCAA)
2011/12
Antalya (TUR)
Estadístiques 11/12
Punts
17,2
Tirs de 2
49% (101/207)
Tirs de 3 p
39% (56/145)
Tirs lliures
85% (146/172)
Rebots
3,5
Assistències
4,4
Recuperacions
1,1
Pilotes perdudes
2,5
Minuts
34,2
Partits
30

Demà, les proves mèdiques

El nou projecte del Fiatc Joventut alçarà el teló demà al matí amb les revisions físiques i mèdiques. Els primers a fer-ho seran dues de les tres incorporacions, Tony Gaffney i Manny Quezada. L'endemà, divendres, ho faran Albert Oliver, Nacho Llovet i Jordi Trias. També les passaran cinc jugadors del vinculat, el Prat Joventut: Albert Ventura, Àlex Barrera, Guillem Vives, Àlex Suárez i Joonas Caven. Els entrenaments començaran dilluns que ve, 20 d'agost.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.