Bàsquet

Un empordanès a l'NBA

Bàsquet. Martí Artigas emprèn una nova etapa professional com a ‘scout' a Europa dels Orlando Magic. S'encarregarà de recomanar joves valors

El bàsquet gironí tindrà un representant en la millor lliga del planeta. Martí Artigas, delegat durant molts anys del ja extingit CB Girona, ha arribat a un acord amb els Orlando Magic per desenvolupar-hi a partir d'ara tasques d'scout a Europa. La seva funció serà la de fer informes de joves valors del bàsquet europeu i transmetre les seves recomanacions a la direcció general de la franquícia. Els Magic van disputar el curs passat el play-off de l'NBA i ha arribat dues vegades en la final (1995 i 2009) en els seus 23 anys de vida.

També periodista

L'inici d'aquesta nova etapa professional comportarà també que deixi la seva tasca de redactor a El 9 Esportiu, on va arribar fa un any després de desvincular-se del Sant Josep Girona. No ha estat l'única vegada que ha treballat com a periodista. Ja ho va fer al Diari de Girona tres anys (1997-2000). En l'últim hi va fer les cròniques del llavors Casademont Girona, desplaçant-se amb l'equip i vivint també el gran curs de la copa Korac, en què es va arribar a les semifinals.

L'estiu del 2000, va rebre una oferta per passar a formar part del cos tècnic del Casademont, en condició de delegat. Un càrrec que va ocupar durant vuit anys –fins a la desaparició del club pel daltabaix econòmic– i en el qual va coincidir amb tècnics com Trifon Poch, Juan Llaneza, José Luis Abós, Edu Torres, Svetislav Pesic i Pedro Martínez. Aquell estiu, i al costat de Pere Capdevila –llavors coordinador del bàsquet base i ara director esportiu del Manresa–, va fer renéixer el Sant Josep Girona. En el primer any a la LEB Bronze (2008/09) va exercir de gerent, però només fins a final de temporada. Capdevila va deixar la direcció esportiva, descontent amb la gestió de la directiva i Artigas va ser relegat a delegat, a més de ser cap de premsa. Així, va continuar dos cursos més a LEB Or, fins que a principi del curs 2011/12, va decidir marxar en no compartir ni la manera de fer ni de gestionar de la directiva del Sant Josep.

En paral·lel a tot això, va crear amb Capdevila el lloc web Eurohopes.com l'octubre de 2009. I aquest pas va ser clau pel seu futur immediat. Després de seguir totes les joves generacions europees, viatjant per veure europeus i torneigs, la inversió els ha tornat el favor: Capdevila és ara director esportiu a Manresa i Artigas afronta un nou repte d'alçada.

LA DADA

8
Temporades
va ser Martí Artigas delegat del CB Girona en l'etapa ACB (del curs 2000/01 al 2007/08, el de la desaparició).

Una franquícia en reconstrucció

La sortida de Dwight Howard, traspassat a Los Angeles Lakers, ha estat la noticia de l'estiu a l'NBA. Els Magic, amb aquest moviment, van fer el primer pas d'una reconstrucció total des de ben en sota. Va arribar el que és el director general més jove de la lliga (Rob Hennigan), que, amb només 30 anys, n'acumula quatre d'experiència als Spurs i quatre més als Thunder, on va acabar assumint el càrrec d'adjunt a la gerència. El seu aterratge a Florida va comportar la sortida de tots els scouts que tenia la franquícia als Estats Units i Europa, a més d'un canvi a la banqueta. Va arribar l'exjugador Jacque Vaughn, que havia estat assistent a la banqueta de San Antonio les dues darreres campanyes. També amb el càrrec d'scout, en aquest cas, amb radi d'acció als Estats Units, els Magic han fitxat l'exjugador Anthony Parker, una icona al Maccabi Tel-Aviv.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.