Bàsquet

El desè ral·li Costa Brava Històric, amb 102 inscrits

Motor. Els millors especialistes europeus de la regularitat prendran part des d'avui en la prova, amb majoria de Porsche 911 (21) l'any del seu 50è aniversari

Deu anys després que Rallyclassics apostés per una prova amb format de regularitat en carretera oberta, es pot dir que el ral·li Costa Brava Històric està plenament consolidat i, tot i ser una prova llarga, difícil i per tant costosa, any rere any supera els 100 inscrits. Aquest any, 102, entre cotxes (96) i motos (6), que sortiran aquesta tarda a les set del passeig de Lloret, on es podran admirar el reguitzell de vehicles mítics dels ral·lis dels anys seixanta, setanta i vuitanta, tot i que n'hi ha de finals dels cinquanta. La prova puntua per a la Challenge Europea de Regularitat.

Porsche, d'aniversari

Aquest any se celebren els 50 anys de l'aparició d'un dels vehicles més llegendaris de la història de l'automobilisme, el Porsche 911. Tan adequat és per a la competició que ha guanyat en terrenys tan diversos com els circuits (amb la variant 935), en el Dakar i, sobretot, en els ral·lis. I continua sent un dels cotxes més aptes per a les proves de regularitat. És el preferit dels participants en la prova, amb 21 unitats amb diferents graus de preparació, algunes en mans de pilots molt competitius (Raymond Horgnies, Carles Miró, Carlo Fiorito –amb diverses victòries a Lloret– o Yves Deflandre, Víctor Sagi, Franck Morel o Ghislain Gaubert). A més, s'hi han d'afegir dos Porsche 356 (l'antecessor del 911) i dos 914, l'habitual reguitzell de Ford Escort, BMW 2002, VW Golf, Lancia Fulvia, Sunbeam, Autobianchi, Mini, diversos models d'Alfa Romeo, Seat (des de 600 fins als 124 FL), Mercedes, Toyota, Fiat, Citroën, Peugeot o Opel. Entre aquests últims, un dels grans favorits, el belga José Lareppe –amb el català Eloi Alsina de copilot–, amb diverses victòries a Lloret, com per exemple la del 2012, i també un triomf l'any passat a Montecarlo. Dels 102 equips inscrits, 42 són de fora de Catalunya i de l'Estat espanyol.

Paral·lelament a la prova, s'obrirà una zona comercial al passeig de Lloret, que estarà animada per música de jazz en directe (dissabte al matí), acròbates (dissabte a la tarda) i un espectacle i l'actuació d'un grup casteller diumenge al matí, abans de l'entrega de premis.

Quatre etapes, 35 trams i 706 km de regularitat

Aquest és un ral·li de regularitat en carretera oberta –màxim 50 km/h de mitjana per llei– i això fa que l'itinerari no se sàpiga fins a la vigília de la prova i que no estiguin permesos els reconeixements. Se sap que la prova consta de quatre etapes, la primera (aquest vespre) i la quarta (dissabte al vespre), nocturnes. La sortida de totes les etapes serà al passeig de Lloret, avui (a les 7 de la tarda), demà (a les 11 del matí) i dissabte (a les 11 del matí i a 2/4 d'11 del vespre). En total seran 1.424 quilòmetres amb 35 trams de regularitat que sumen 706 quilòmetres. Per donar més relleu a l'acte final d'entrega de premis, aquest cop es farà al mateix podi, al passeig de Lloret, diumenge a 2/4 de 12 del migdia. Els altres punts d'espectacle garantit seran els trams espectacle a l'aparcament de Water World, divendres a les 11.10 h i dissabte a les 11.10 h i les 22.40 h (nocturn).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.